Prasasti Sadapaingan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prasasti Sadapaingan (simpenan Musieum Nasional nomer inpéntaris 970) nyaéta kohkol gangsa anu kapanggih di Désa Sadapaingan, Kawali, Ciamis. Disebut batutulis/prasasti ku sabab dina kohkolna aya tulisan dina aksara 'kuadrat' anu galib kapanggih dina prasasti-prasasti titinggal Karajaan Kadiri (abad ka-12 M). Tulisanana minangka candrasangkala anu unina janma (jalma/manusa = 1) bhuta (raksasa = 5) sa (hiji = 1) rat (dunya = 1), nuduhkeun angka taun 1511 Saka (~ 1229 M). Tulisan salajengna unina majayan anu ngandung harti "sing jaya".[1]


Nulis.jpg
  1. Nastiti, T. S. & Djafar, H. 2016. Prasasti-prasasti dari masa Hindu Buddha (abad ke-12-16 Masehi) di Kabupaten Ciamis, Jawa Barat. ''Purbawidya'' 2: 101-116.