Prasasti dina Arca Cikapundung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Prasasti dina Arca Cikapundung nyaéta salah sahiji prasasti titinggal Karajaan Sunda. Prasasti ieu katimu di wewengkon pakebonan kina Cikapundung – Ujungberung (Bandung) taun 1884 (NBG 1884; 1885).

Lokasi[édit | édit sumber]

Prasasti dina Arca Cikapundung kiwari disimpen di Musieum Nasional kalayan nomer inventaris 479c/D184.

Jinis bahan[édit | édit sumber]

Prasasti ieu dipahat dina arca tipeu "megalitik".

Eusi[édit | édit sumber]

Prasasti ieu eusina pondok, ukur "angka taun 1263 Saka (1341 Masehi)"

Tempo oge[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Richadiana Kartakusuma (1991), Anekaragam Bahasa Prasastidi Jawa Barat Pada Abad Ke-5 Masehi sampai Ke-16 Masehi: Suatu Kajian Tentang Munculnya Bahasa Sunda. Tesis (yang diajukan sebagai salah satu syarat untuk memperoleh gelar Magister dalam bidang Arkéologi). Fakultas Pasca Sarjana Universitas Indonesia.