Propinsi Hida

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hida (飛騨国 Hida no kuni?) nyaéta salah sahiji propinsi heubeul aya di Tōsandō Jepang, nu kiwari mangrupa bagéan kaler ti Préféktur Gifu.

Kota kastil Hida nyaéta Takayama. Hida mangrupa leuweung tur sumber utama kai jeung logam keur propinsi sejenna. Patalimarga cai ka handap nyaéta ka propinsi Mino jeung Owari kacida ramena.

Dina taun 1585, Kanamori Nagachika, salah saurang Oda Nobunaga jeung saterusna jendral Toyotomi Hideyoshi, dikirim keur naklukeun Hida sarta jadi tuan taneuh. Manehna perang ngalawan Tokugawa Ieyasu di Battle of Sekigahara sarta ahli warisna ngawasa ieu propinsi dina Edo period.

Kota-kota kiwari nu aya di jero (dumasar kana dijieunna)[édit | édit sumber]

Distrik nu aya di Hida[édit | édit sumber]

Sasak Hida

Citakan:Gifu-geo-stub