Takayama, Gifu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Takayama
高山市
Lokasi Takayama
Takayama aya di Gifu, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Gifu
Karakter fisik
Area 202,89 km² (78,3 sq mi)
Populasi (as of 1 Méi, 2007)
     Total 95.778
Lokasi 36°9′N 137°15′E
Lambang
Tangkal Taxus cuspidata
Kantor Pamarentahan Takayama
Walikota Mamoru Tsuchino
Alamat 〒506-8555
2-18 Hanaoka-chō, Takayama-shi, Gifu-ken
Nomer telpon 0577-32-3333
Ramatloka resmi: Kota Takayama

Kota Takayama (高山市 Takayama-shi?) nyaéta hiji kota nu aya di Gifu, Jepang.

Dina 1 Agustus, 2006 populasina ditaksir 96,374. Legana nyaéta 2177.67 km². Takayama nyaéta kota sobat jeung Denver, Colorado.

Kota Takayama kaasup kota kolot, geus aya ti périodeu Jōmon. Takayama kawentar dina widang tukang kai. Dipercaya yén tukang kai ti Takayama nu ngawangun Istana Kaisar di Kyoto sarta sababaraha kuil di Kyoto jeung Nara. Kacamatan jeung budayana, masih aya nepi ka kiwari, nyokot wanda kana ahir abad ka-16, waktu marga Kanamori ngawangun Kastil Takayama. Kira-kira saratus taun saterusna aya dina kakawasaan Shogun Tokugawa. Tapi, daerah gunung tur misah di wewengkon séjén di Jepang ngajaga ieu wewengkon tetap misah, ngajadikeun Takayaman ngawangun budayana sorangan leuwih ti 300 warsih.


Nulis.jpg