Propinsi Kunduz

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Kunduz
كندز
Propinsi
Lokasi Propinsi Kunduz di Apganistan
Lokasi Propinsi Kunduz di Apganistan
Koordinat: 36°48′N 68°48′E / 36.8°N 68.8°E / 36.8; 68.8Koordinat: 36°48′N 68°48′E / 36.8°N 68.8°E / 36.8; 68.8
Nagara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Kunduz
Aréa
 • Total 8.040 km2 (3,100 sq mi)
Populasi
 • Ngirakeun (2002) 820.000
Basa utami Pérsia Dari
Pastun
Uzbék

Kunduz (Basa Pastun/Basa Pérsia: كندز) nyaéta salah sahiji propinsi di Apganistan, aya di beulah kalér nagara, kalawan aréa 8.040 km pasgi, sarta jumlah populasi kira-kira 820.000 jiwa.[1]

Lebak Walungan Kunduz ngadominsai propinsi ieu. Walungan éta ngalir ti kidul ka kalér kana Amu Darya atanapi Walungan Oxus nu ngabentuk wates antara propinsi ieu jeung Tajikistan.

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Districts of Kunduz


Countries.png