Propinsi Kunduz

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kunduz

كندز
Lokasi Propinsi Kunduz di Apganistan
Lokasi Propinsi Kunduz di Apganistan
NagaraBandéra Apganistan Apganistan
Ibu kotaKunduz
Lega
 • Total8.040 km2 (3,100 sq mi)
Pangeusi
 • Kira-kira 
(2002)
820.000
Basa utamiPérsia Dari
Pastun
Uzbék

Kunduz (Basa Pastun/Basa Pérsia: كندز) nyaéta salah sahiji propinsi di Apganistan, aya di beulah kalér nagara, kalawan aréa 8.040 km pasgi, sarta jumlah populasi kira-kira 820.000 jiwa.[1]

Lebak Walungan Kunduz ngadominsai propinsi ieu. Walungan éta ngalir ti kidul ka kalér kana Amu Darya atanapi Walungan Oxus nu ngabentuk wates antara propinsi ieu jeung Tajikistan.

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Districts of Kunduz


Countries.png