Lompat ke isi

Propinsi di Apganistan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Apganistan

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Apganistan



Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Propinsi-propinsi Apganistan nyaéta babagian administratif utami Apganistan. Sakumaha dina 2004, aya 34 propinsi (ولايت wilayat). Unggal propinsi teras dibagi kana distrik.

Pamaréntahan propinsi diluluguan ku saurang gubernur. Unggal propinsi diwakilkeun dina pamaréntah Apganistan ku 2 anggota dina Majelis Sesepuh. Hiji dipilih ku déwan propinsi pikeun jabatan 4 taun samentwis nu hiji deui dipilih ku déwan distrik pikeun jabatan 3 taun. Pawakilan dina Majelis Rahayat mangrupa langsung ti distrik-distrik, sanajan dina propinsi, 2 ti wakil-wakil kedah awéwé. Aranjeunna ditunjuk ku Présidén Apganistan.

Propinsi di Apganistan[édit | édit sumber]

Apganistan dibagi kana 34 propinsi sarta unggal propinsi salajengna dibagi kana distrik-distrik
Apganistan dibagi kana 34 propinsi sarta unggal propinsi salajengna dibagi kana distrik-distrik

Propinsi historis[édit | édit sumber]

32 propinsi (1996 nepi ka 2004)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Articles on first-level administrative divisions of Asian countries