Propinsi di Apganistan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Apganistan
National Emblem of Afghanistan 03.png

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Apganistan



Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Propinsi-propinsi Apganistan nyaéta babagian administratif utami Apganistan. Sakumaha dina 2004, aya 34 propinsi (ولايت wilayat). Unggal propinsi teras dibagi kana distrik.

Pamaréntahan propinsi diluluguan ku saurang gubernur. Unggal propinsi diwakilkeun dina pamaréntah Apganistan ku 2 anggota dina Majelis Sesepuh. Hiji dipilih ku déwan propinsi pikeun jabatan 4 taun samentwis nu hiji deui dipilih ku déwan distrik pikeun jabatan 3 taun. Pawakilan dina Majelis Rahayat mangrupa langsung ti distrik-distrik, sanajan dina propinsi, 2 ti wakil-wakil kedah awéwé. Aranjeunna ditunjuk ku Présidén Apganistan.

Propinsi di Apganistan[édit | sunting sumber]

Apganistan dibagi kana 34 propinsi sarta unggal propinsi salajengna dibagi kana distrik-distrik
  1. Badakhshan
  2. Badghis
  3. Baghlan
  4. Balkh
  5. Bamyan
  6. Daykundi
  7. Farah
  8. Faryab
  9. Ghazni
  10. Ghor
  11. Helmand
  12. Herat
  13. Jowzjan
  14. Kabul
  15. Kandahar
  16. Kapisa
  17. Khost
  18. Konar
  19. Kunduz
  20. Laghman
  21. Logar
  22. Nangarhar
  23. Nimruz
  24. Nurestan
  25. Oruzgan
  26. Paktia
  27. Paktika
  28. Panjshir
  29. Parvan
  30. Samangan
  31. Sare Pol
  32. Takhar
  33. Wardak
  34. Zabol

Propinsi historis[édit | sunting sumber]

32 propinsi (1996 nepi ka 2004)

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Articles on first-level administrative divisions of Asian countries