Propinsi Badghis

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Badghis

بادغیس
Hiji désa di Badghis
Hiji désa di Badghis
Lokasi propinsi ieu di Apganistan
Lokasi propinsi ieu di Apganistan
NagaraBandéra Apganistan Apganistan
Ibu kotaQala i Naw
Distrik
Pamaréntahan
 • GubernurDilbar Jan Arman Shinwari
Lega
 • Total20.591 km2 (7,950 sq mi)
Pangeusi
 • Total499,393
 • Kapadetan20.9/km2 (54/sq mi)
Grup étnis
 •  Tajik;
 •  Pastun;
 •  Uzbék;
 •  Turkmén
Basa
 •  Basa Pérsia Dari;
Pastun;
Turkmén
Kode ISO 3166-2AF-BDG

Bādghīs (Basa Pérsia/Pastun: بادغیس) nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di Apganistan beulah kalér-kulon, antara Walungan Murghab jeung Hari, manjang sajauh ka kalé sakalér juru sagara keusik Sarakhs.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kamentrian Réhabilitasi jeung Pamekaran Padésaan Apganistan: Profil Propinsi Badghis

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Districts of Badghis


Countries.png