Propinsi Badghis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Badghis
بادغیس
Propinsi
Hiji désa di Badghis
Hiji désa di Badghis
Lokasi propinsi ieu di Apganistan
Lokasi propinsi ieu di Apganistan
Koordinat: 35°0′N 63°45′E / 35.000°N 63.750°E / 35.000; 63.750Koordinat: 35°0′N 63°45′E / 35.000°N 63.750°E / 35.000; 63.750
Nagara Bandéra Apganistan Apganistan
Ibu kota Qala i Naw
Distrik
Pamaréntahan
 • Gubernur Dilbar Jan Arman Shinwari
Aréa
 • Total 20.591 km2 (7,950 sq mi)
Populasi [1]
 • Total 499,393
 • Dénsitas 20.9/km2 (54/sq mi)
Grup étnis
 •   Tajik;
 •   Pastun;
 •   Uzbék;
 •   Turkmén
Basa
 •   Basa Pérsia Dari;
Pastun;
Turkmén
Kode ISO 3166-2 AF-BDG

Bādghīs (Basa Pérsia/Pastun: بادغیس) nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di Apganistan beulah kalér-kulon, antara Walungan Murghab jeung Hari, manjang sajauh ka kalé sakalér juru sagara keusik Sarakhs.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kamentrian Réhabilitasi jeung Pamekaran Padésaan Apganistan: Profil Propinsi Badghis

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Districts of Badghis


Countries.png