Propinsi Nuristan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Propinsi Nurestan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Artikel ieu ngeunaan hiji propinsi di Apganistan. Nuristan ogé mangrupa ngaran nu diajukeun pikeun Propinsi Khyber-Pakhtunkhwa di Pakistan.
Koordinat: 35°15′N 70°45′E / 35.25°N 70.75°E / 35.25; 70.75
Nuristan (نورستان)
Province
Désa Aranas di Nuristan
Negara Bandéra Apganistan Apganistan
Population 112.000 [1]
Timezone GMT+4:30
Basa utami Basa Pastun , Nuristan
Lokasi Propinsi Nuristan di Apganistan

Nuristān (Basa Pérsia:نورستان), ogé diéjah Nurestān atanapi Nooristan, nyaéta hiji propinsi di Apganistan. Puseur administratifna nyaéta Parun. Baheulana, wewengkon ieu kawanoh salaku "Kafiristan" ("lemahna nu teu percaya [kafir]") nepi ka pangeusina ngagem Islam dina 1896, sarta teras ku kituna jadi kawanoh salaku "Nuristan" ("Lemah Cahya").[2]

Dina budaya populér[édit | édit sumber]

Sumber luar[édit | édit sumber]

Linguistics and ethnography of Nuristân and neighboring regions, collected and analyzed by Richard F. Strand

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Provinces of Afghanistan on Statoids.
  2. Klimberg, Max (October 1, 2004). "NURISTAN". Encyclopædia Iranica (Online Edition). United States: Columbia University. 
  • Dupree, Nancy Hatch (1977): An Historical Guide to Afghanistan. 1st Edition: 1970. 2nd Edition. Revised and Enlarged. Afghan Tourist Organization. LINK
  • Richard F. Strand. (1997-present) Richard Strand's Nuristan Site LINK. The most accurate and comprehensive source on Nuristan, by the world's léading scholar on the languages and ethnic groups of Nuristan.
  • M. Klimburg. NURISTAN dina Encyclopedia Iranica. LINK

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Citakan:Districts of Nuristan


Countries.png