Wakil Présidén Apganistan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wakil Présidén
Républik Islam Apganistan
Emblem of Afghanistan.svg
Nu keur mangku
Mohammad Qasim Fahim (kahiji)
Abdul Karim Khalili (kadua)

saprak 30 Juni 2004
Nu nunjukPrésidén Apganistan
Lila ngajabat5 taun
Diadegkeun17 Juli 1973 (républik (komunis) kahiji)
27 Séptémber 1996 (Taliban)
13 Nopémber 2001 (transisi)
7 Désémber 2004 (nagara ayeuna)
RamatlokaKantor Wakil Présidén
Apganistan
National emblem of Afghanistan.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Apganistan



Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Wakil Présidén Apganistan nyaéta jabatan pulitis pangluhuruna kadua di Apganistan. Hiji kandidat présidén milih 2 kandidat pikeun Wakil Présidén saméméh pamilu. DIna Pamaréntahan Interim Apganistan jeung Pamaréntahan Trasisional Apganistan nalika Loya Jirga can nunjuk hiji Konstitusi anyar, aya leuwih ti 2 wakli présidén. Wakil Présidén nu ayeuna nyaéta Mohammad Qasim Fahim (kahiji) jeung Karim Khalili (kadua).

Gelar Nami Mimiti ngajabat Eureun ngajabat
Wakil Pupuhu Mohammad Qaseem Faheem 22 Désémber 2001 19 Juni 2002
Wakil Pupuhu Seema Samar 22 Désémber 2001 19 Juni 2002
Wakil Pupuhu Mohammad Mohaqiq 22 Désémber 2001 19 Juni 2002
Wakil Pupuhu Ahmed Shakar Karkar 22 Désémber 2001 19 Juni 2002
Wakil Pupuhu Hedaayat Ameen Arsala 22 Désémber 2001 19 Juni 2002
Wakil Présidén Mohammad Qasim Fahim 19 Juni 2002 7 Désémber 2004
Wakil Présidén Hedayat Amin Arsala 19 Juni 2002 7 Désémber 2004
Wakil Présidén Nematullah Shahrani 19 Juni 2002 7 Désémber 2004
Wakil Présidén Abdul Karim Khalili 19 Juni 2002 7 Désémber 2004
Wakil Présidén Abdul Qadir 19 Juni 2002 6 Juli 2002
Wakil Présidén Kahiji Ahmad Zia Massoud 7 Désémber 2004 19 Nopémber 2009
Wakil Présidén Kahiji Mohammad Qasim Fahim 19 Nopémber 2009 Incumbent
Wakil Présidén Kadua Abdul Karim Khalili 7 Désémber 2004 Incumbent

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]