Pulo Jarvis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur samenanjung di Yarmouth, Nova Scotia, tempo Pulo Bunker, Nova Scotia.

Pulo Jarvis (baheulana kawanoh salaku Pulo Bunker) mangrupakeun hiji pulo karang 4,5 kilométer pasagi (1,75 mil pasagi) nu teu didumukan, aya di Samudra Pasifik Kidul dina 0°22′S 160°01′W / -0.367, -160.017Koordinat: 0°22′S 160°01′W / -0.367, -160.017, kira-kira saparo jalan antara Hawaii jeung Kapuloan Cook.[1] Pulo Jarvis mangrupakeun téritori nu teu kagabung, teu kaorganisasi ti Amérika Sarikat, diadministrasi ku Dinas Margasatwa jeung Lauk Amérika Sarikat ti Departemén Jero Nagri Amérika Sarikat salaku bagian ti sistem Palindungan Margasatwa Nasional.[2]

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. Darwin, Charles, Thomas George Bonney (1897). The structure and distribution of coral reefs, 207, New York: D. Appleton and Company.
  2. "Jarvis Island". DOI Office of Insular Affairs. Diakses pada 26 Januari 2007. 


Gnome-globe.svg