Pulo Wake

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Wake
Géografi
LokasiPasifik Kalér
Koordinat19°18′N 166°38′E / 19.300°N 166.633°E / 19.300; 166.633Koordinat: 19°18′N 166°38′E / 19.300°N 166.633°E / 19.300; 166.633
Administrasi
Amérika Sarikat
Pulo Wake aya dina administrasi
Angkatan Udara Amérika Sarikat
Demografi
Pangeusi150[rujukan?]

Pulo Wake (ogé kawanoh salaku Atol Wake) mangrupa hiji atol karang; miboga garis basisir 12 mil di Samudra Pasifik Kalér. Mangrupa hiji téritori nu teu kaorganisasi jeung teu kagabung ti Amérika Sarikat, diusrus ku Biro Hubungan Insulér, Departemén Jero Nagri Amérika Sarikat. Aksés ka pulo ieu dilarang, jeung sagala aktivitas di pulo ieu diatur ku Angkatan Udara Amérika Sarikat. Aya ogé fasilitas misil nu dioperasi ku Angkatan Darat Amérika Sarikat. Pulo nu panggedéna, Pulo Wake, mangrupa puseur aktivitasna jeung miboga hiji landasan pacu 9.800 suku.

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. Coastline for Wake Islet: 12.0 mi (19.3 km); Coastline for Wake Atoll: 21.0 mi (33.8 km)


Countries.png