Pyeongtaék-si

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pyeongtaék

평택시
Basa Koréa transkripsi
 • Hangul
 • Hanja
 • Romanisasi nu DirévisiPyeongtaek-si
 • McCune-ReischauerP'yŏngt'aek-si
Seohae1.jpg
Logo resmi Pyeongtaék
Lambang Pyeongtaék
Perenahna di Koréa Kidul
Perenahna di Koréa Kidul
NagaraBandéra Koréa Kidul Koréa Kidul
WewengkonSudogwon
Babagéan administratif2 eup, 7 myeon, 13 dong
Lega
 • Total452,31 km2 (17,464 sq mi)
Pangeusi
 (Jan 2012)
 • Total427.460
 • Kapadetan945/km2 (2,450/sq mi)
 • Lentong
Seoul
Peta Pyeongtaek nu leuwih detil

Pyéongtaék nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu aya di kidul kulon propinsi, mangrupa kota palabuan nu anyar diwangun, diadegkeun taun 1986. Ieu kota mangrupa basis angkatan laut Koréa Kidul sarta tempat ngumpulna tentara Amérika Sarikat. Pamaréntah Koréa ngarencanakeun pikeun ngarobah kota Pyéongtaék jadi puseur ékonomi internasional marengan pindahna United States Forces Korea (USFK) ka Pyéongtaék.

Pamaréntah Amérika Sarikat Koréa Kidul geus sapuk pikeun ngalegaan Camp Humphreys, instalasi Angkatan Bersenjata AS di deukeuteun Pyéongtaek, sarta mindahkeun mayoritas angkatan nu aya di Seoul jeung Kalér Séoul ka wewengkon Camp Humphreys. Osan Air Base aya di Songtan, distrik di Kota Pyéongtaek.

Babagean wewengkon[édit | édit sumber]

Babagian administratif[édit | édit sumber]

Pyéongtaék-si kabagi jadi tilu bagéan gede nyaéta:

Bagean kaler[édit | édit sumber]

Sacara administratif, bagéan kaler ngawengku 10 bagéan (3 myéon, 7 dong)

Beh wetan[édit | édit sumber]

Beh kidul[édit | édit sumber]

Babagean sacara hukum[édit | édit sumber]

Bagean kaler[édit | édit sumber]

Sacara hukum, bagéan kaler ngawengku 15 bagéan

Beh wetan[édit | édit sumber]

Beh kidul[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. ^ U.S. Move Is Spurring Evictions In S. Korea (Washington Post article)
  2. ^ Massive Force Mobilized to Evict U.S. Base Protestors (Chosun Ilbo article (English))
  3. ^ Activists Are Only Using the People of Pyeontaek (Chosun Ilbo English Editorial) article
  4. ^ More Violence Looms in Planned Rally at U.S. Base Site
  5. ^ U.S. base expansion in Korea sparks protests (Socialism and Liberation) article

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Koordinat: 37°05′Ka 126°46′Wé