Pyeongtaék-si

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pyeongtaék
평택시
Kota
Basa Koréa transkripsi
 • Hangul
 • Hanja
 • Romanisasi nu Dirévisi Pyeongtaek-si
 • McCune-Reischauer P'yŏngt'aek-si
Seohae1.jpg
Official logo of Pyeongtaék
Lambang Pyeongtaék
Perenahna di Koréa Kidul
Perenahna di Koréa Kidul
Nagara Bandéra Koréa Kidul Koréa Kidul
Wewengkon Sudogwon
Babagéan administratif 2 eup, 7 myeon, 13 dong
Aréa
 • Total 452,31 km2 (17,464 sq mi)
Populasi (Jan 2012)
 • Total 427.460
 • Dénsitas 945/km2 (2,450/sq mi)
 • Lentong Seoul
Peta Pyeongtaek nu leuwih detil

Pyeongtaék nya éta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu aya di kidul kulon propinsi, mangrupa kota palabuan nu anyar diwangun, diadegkeun taun 1986. Ieu kota mangrupa basis angkatan laut Koréa Kidul sarta tempat ngumpulna tentara Amérika Sarikat. Pamaréntah Koréa ngarencanakeun pikeun ngarobah kota Pyeongtaék jadi puseur ékonomi internasional marengan pindahna United States Forces Korea (USFK) ka Pyeongtaék.

Pamaréntah Amérika Sarikat Koréa Kidul geus sapuk pikeun ngalegaan Camp Humphreys, instalasi Angkatan Bersenjata AS di deukeuteun Pyeongtaek, sarta mindahkeun mayoritas angkatan nu aya di Seoul jeung Kalér Seoul ka wewengkon Camp Humphreys. Osan Air Base aya di Songtan, distrik di Kota Pyeongtaek.

Babagean wewengkon[édit | édit sumber]

Babagian administratif[édit | édit sumber]

Pyeongtaék-si kabagi jadi tilu bagean gede nyaeta:

Bagean kaler[édit | édit sumber]

Sacara administratif, bagean kaler ngawengku 10 bagean (3 myeon, 7 dong)

Beh wetan[édit | édit sumber]

Beh kidul[édit | édit sumber]

Babagean sacara hukum[édit | édit sumber]

Bagean kaler[édit | édit sumber]

Sacara hukum, bagean kaler ngawengku 15 bagean

Beh wetan[édit | édit sumber]

Beh kidul[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. ^ U.S. Move Is Spurring Evictions In S. Korea (Washington Post article)
  2. ^ Massive Force Mobilized to Evict U.S. Base Protestors (Chosun Ilbo article (English))
  3. ^ Activists Are Only Using the People of Pyeontaek (Chosun Ilbo English Editorial) article
  4. ^ More Violence Looms in Planned Rally at U.S. Base Site
  5. ^ U.S. base expansion in Korea sparks protests (Socialism and Liberation) article

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Koordinat: 37°05′Ka 126°46′Wé