Rainier III tina Monako

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rainier III
Rainier, 1961
Rainier, 1961
Pangeran Monako
Ngajabat 9 Mei 1949 – 6 April 2005 (&&&&&&&&&&&&&055.&&&&&055 taun, &&&&&&&&&&&&0332.&&&&&0332 poé)
Dipayunan ku Louis II
Diteraskeun ku Albert II
Pasangan Grace Kelly
(m. 1956–82;)
Katurunan
Putri Caroline, tina Hanover
Albert II, tina Monako
Princess Stéphanie
Nami lengkap
Rainier Louis Henri Maxence Bertrand
Wangsa Grimaldi
Rama Count Pierre tina Polignac
Ibu Putri Charlotte,Adipati Wanita Valentinois
Gumelar 31 Méi 1923[1]
Monako
Maot 6 April 2005 (yuswa 81)
Monaco
Makam Katedral Santo Nikolas
Monaco-Ville, Monako
Ageman Katolik Roma[2]

Rainier III, Pangeran Monako (Rainier Louis Henri Maxence Bertrand Grimaldi) (gumelar 31 Méi 1923 – tilar dunya 6 April 2005 dina umur 81 taun) 'Pangéran Monaco, maréntah Monako ampir 56 taun.

Sanaos langkung dikenal di luar Eropa salaku salaki aktris Amérika Serikat, Grace Kelly, anjeunna ogé tanggung jawab ngarobih Konstitusi Monaco, ngembangkeun ékonomi Monako, sareng ngawangun kana tempat rélaxasi anu beunghar sareng elegan.

Dina Maret 2005, Rainier parantos sakit, sareng maot dina 6 April 2005.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]