Rajshahi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Artikel ieu ngeunaan kotana. Kanggo distrikna, tingali Distrik Rajshahi. Pikeun divisina, tingali Divisi Rajshahi.
Rajshahi

রাজশাহী
Pamandangan Rajshahi ti Sadharan Bima Bhaban
Pamandangan Rajshahi ti Sadharan Bima Bhaban
Nami panggilan: 
Kota Atikan, Kota Sutra
NagaraBandéra Bangladés Bangladés
DivisiDivisi Rajshahi
DistrikDistrik Rajshahi
NgadegAntara 1700-1725
Ngadeg salaku munisipalitas1876
Status kota1991
Lega
 • MétropolitanCitakan:Infobox settlement/impus
Luhurna
Citakan:Infobox settlement/impus
Pangeusi
 (Perkiraan 2012)[2]
 • Métropolitan842.701
 • KapadetanCitakan:Infobox settlement/impus
 • Métro
472.775
Zona wanciUTC+6 (BST)
Kode pos
6000
Kode Telepon Nasional+880
Kode telepon0721
RamatlokaRamatloka resmi

Kota Rajshahi (Basa Benggala: রাজশাহী) nyaéta ibu kota ti Divisi Rajshahi sarta Distrik Rajshahi sarta salah sahiji ti 7 kota métropolitan di Bangladés. Dilandi Kota Sutra jeung Kota Atikan, Rajshahi aya di beulah kalér-kulon nagara sarta miboga populasi kirang-langkungna 853.000 jiwa.[2] Legana 96.69 km2 (37.33 sq mi)[3] sarta aya di gigir kalér Walungan Padma (atawa Gangga). Rajshahi miboga 4 Thana, 35 distrik kota, jeung 175 Mahalla.[4]

Runtuhan Puthia, Rajshahi

Inohong[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Rajshahi ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity