Rajshahi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Artikel ieu ngeunaan kotana. Kanggo distrikna, tingali Distrik Rajshahi. Pikeun divisina, tingali Divisi Rajshahi.
Rajshahi
রাজশাহী
Métropolitan
Pamandangan Rajshahi ti Sadharan Bima Bhaban
Pamandangan Rajshahi ti Sadharan Bima Bhaban
Jujuluk: Kota Atikan, Kota Sutra
Rajshahi is located in Bangladés
Rajshahi
Rajshahi
Lokasi Rajshahi di Bangladés
Koordinat: 24°22′N 88°36′E / 24.367°N 88.600°E / 24.367; 88.600Koordinat: 24°22′N 88°36′E / 24.367°N 88.600°E / 24.367; 88.600
Nagara Bandéra Bangladés Bangladés
Divisi Divisi Rajshahi
Distrik Distrik Rajshahi
Ngadeg Antara 1700-1725
Ngadeg salaku munisipalitas 1876
Status kota 1991
Aréa[1]
 • Métropolitan Citakan:Infobox settlement/impus
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (Perkiraan 2012)[2]
 • Métropolitan 842.701
 • Dénsitas Citakan:Infobox settlement/impus
 • Métro 472.775
Zona wanci BST (UTC+6)
Kode pos 6000
Kode Telepon Nasional +880
Kode telepon 0721
Ramatloka Ramatloka resmi

Kota Rajshahi (Basa Benggala: রাজশাহী) nyaéta ibu kota ti Divisi Rajshahi sarta Distrik Rajshahi sarta salah sahiji ti 7 kota métropolitan di Bangladés. Dilandi Kota Sutra jeung Kota Atikan, Rajshahi aya di beulah kalér-kulon nagara sarta miboga populasi kirang-langkungna 853.000 jiwa.[2] Legana 96.69 km2 (37.33 sq mi)[3] sarta aya di gigir kalér Walungan Padma (atanapi Gangga). Rajshahi miboga 4 Thana, 35 distrik kota, jeung 175 Mahalla.[4]

Runtuhan Puthia, Rajshahi

Inohong[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Rajshahi ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity