Rebon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rebon (hurang rebon)
9042Alamang Acetes sibogae textures 10.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Subfilum:
Kelas:
Ordo:
Infraordo:
Kulawarga:
Génus:
Acetes

Type species
Acetes indicus
H. Milne-Edwards, 1830

Rebon; jembret; Acetes nyaéta hurang leutik nu hirup na di basisir laut jeung muara panjangna 5-10 mm.[1] Rebon paling gedé ukurannya ngan nepika 20 mm, sok patukeur jeung hurang anu ngahaja diala geusan pibiniheun di tambak udang.[1] Rebon sok diala maké sésér, tayalian sair nu dijieun tina lawon mori tapi dihareupna leuwih rubak sarta molongo tungtungna pikeu ngasupkeun beubeunangan rebon nu kasair. [1]

Tempat hirup[édit | édit sumber]

Rebon loba hirup di tambak bareng jeung hurang anu ngahaja dipelak, sanajan rebon lain hiji komoditi anu mibanda niléy ekonomi kawas hurang, ayana dijero tambak kusabab milu ka sair jeung binih hurang anu ngahaja dipelakeun.[1] Rebon ogé bisa kapanggih hirup di muara, katempo mangsa cai laut anu tadina pasang mimiti ngorotan. [2][1] Bisa waé kapanggih hirup di basisir laut anu caina teupati jero, aya ogé dina huluwotan cai tambak mangsa tambakna digaringkeun.[1]

Ékonomi[édit | édit sumber]

Sanajan rebon ukuranna laleutik tapi ari jumlahna loba mah teu wudu ngadatangkeun kauntungan, saperti dijieun tarasi, ébi, parab [[lauk], [sambel], jeung sajabana. [3][2]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Indonesia., Departemen Pertanian (1958). Almanak Tani. Jakarta: Kementerian Pertanian, Biro Sekdjen, Bagian Penerangan, Publikasi dan Dokumentasi. p. 235.  Disungsi26 Desémber 2020
  2. a b Sutomo, Budi; Lidya Irawati (2014). Koleksi Resep Sambal dan Saus. Jakarta: Kawan Pustaka. p. 254. ISBN 9789797576035. 
  3. Lukito, Agung; Surip Prayugo (2007). Lobster Air Tawar. Jakarta: Niaga Swadaya. p. 100. ISBN 9789790021495. 
Nulis.jpg