Rita Sugiarto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Rita Sugiarto (gumelar di Semarang, Jawa Tengah, 19 Séptémber 1960; umur 58 taun)[1] nyaéta tukang ngawih jeung panyipta lagu dangdut anu legendaris.[2] Ngaranna mimiti dipikawanoh ti keur anjeunna duét sarta ngeusi sora dina pilem-pilem Rhoma Irama, kayaning "Gitar Tua" ,"Berkelana", jeung "Darah Muda".[2] Rita Sugiarto mibanda bakat nu pohara gedéna anu ditembongkeun ti keur diuk di bangku SD kénéh.[2] Anjeunna ngahasil jadi juara sababaraha féstival musik pop ti mimiti tingkat Kota Madya Semarang nepi ka tingkat propinsi.[2]

Gabung jeung Soneta[édit | édit sumber]

Ti saprak gabung jeung Sonéta dina taun 1976 nepi ka 1981 saeutikna 20 album geus dipedal.[2] di antarana Darah Muda, Begadang II, jeung Gitar Tua.[2] Album pamungkas jeung Rhoma Irama judulna "Pemilu", anu dipedal dina taun 1981.[2] Tuluy anjeunna mutuskan pikeun misahkeun diri ti Rhoma Irama anu geus ngagedékeun ngaranna.[2]

Karir[édit | édit sumber]

Dina taun 1981 anjeunna nikah jeung Jacky Zimah.[2] Bareng jeung salakina anjeunna ngadegkeun Orkes Melayu Jackta Group, ku cara medalkeun debut munggaranna nu judulna "Vol.1".[2] Singel munggaran dina album ieu judulna "Jacky".[2]

Lagu ieu dijieun sorangan ku Rita.[2] Nyaritakeun ngeunaan katresna anjeunna ka salakina.[2] Teu disangka lagu ieu laku luar biasa di pasar musik.[2] Kasetna kajual nepi ka 2 juta keping.[2] Ieu mangrupa rékor pangjualan album dangdut panglakuna sapanjang masa.[2] Lagu "Jacky" ogé ngalanglang di mana-mana.[2] Nepi ka kiwari geus puluhan album jeung ratusan lagu anu diciptakeun ku Rita Sugiarto.[2]

Diskografi[édit | édit sumber]

  • 1975: Soneta Volume 4 - Darah Muda[3]
  • 1976: Soneta Volume 5 - Musik[3]
  • 1976: Soneta Volume 6 - 135.000.000[3]
  • 1976: OST. Oma Irama Penasaran[3]
  • 1977: OST. Darah Muda[3]
  • 1977: Soneta Volume 7 - Santai[3]
  • 1977: OST. Gitar Tua Rhoma Irama[3]
  • 1978: Soneta Volume 8 - Hak Azazi[3]
  • 1978: Soneta Volume 9 - Begadang 2[3]
  • 1978: OST. Begadang[3]
  • 1978: OST. Berkelana[3]
  • 1978: OST. Berkelana 2[3]
  • 1979: Soneta Volume 10 - Sahabat[3]
  • 1979: OST. Camelia[3]
  • 1979: OST. Cinta Segitiga[3]
  • 1979: 10 Lagu Terbaik Lomba Cipta Lagu-Lagu Dangdut Se Jabotabek[3]
  • 1980: OST. Perjuangan dan Doa[3]
  • 1980: OST. Melody Cinta Rhoma Irama[3]
  • 1981: OST. Badai di Awal Bahagia[3]
  • 1982: Album Pemilu[3]
  • Vol. 1: Cinta Berawan[3]
  • Vol. 2: Makan Hati[3]
  • Vol. 3: Jangan Rayu-Rayu[3]
  • Vol. 4: Hallo Dang-Dhut[3]
  • Vol. 5: Cinta Setengah Mati[3]
  • Vol. 6: Keujung Cinta[3]
  • Jangan Lagi Kau Sakiti[3]
  • Jaipongan[3]
  • 1989: Zaenal[3]
  • Abang Kumis[3]
  • 1990: Bang Romi[3]
  • 1992: Makan Darah[3]
  • 1992: Bukan yang Kupinta[3]
  • 1993: Masuk!!![3]
  • 1995: Air Bunga[3]
  • 1996: Manja[3]
  • 1996: Iki Weke Sopo[3]
  • 2000: Kupu-Kupu[3]
  • 2001: Kupu-Kupu (Repackage)[3]
  • 2001: Dua Kursi[3]
  • Lagu-Lagu Malayu Dangdut (Bareng Muchtar Kelana)[3]
  • 1992: Joget Lagi (Bareng Bintang Bintang MSC)[3]
  • 1997: 30 Nonstop Cha Dut Rita Sugiarto dan Muchsin Alatas[3]
  • 2005: Parade 111 Bintang Gemerlapan (Bareng All Artist PAMMI)[3]
  • 2008: Kuping Panas (Bareng Jacky Zimah)[3]
  • Menyambut Puasa[3]
  • Irama Gambus[3]
  • 1991: Kumpulan Lagu Lagu Syahdu Rita Sugiarto DKK (Hits: Sejuta Luka)[3]
  • 1991: 10 Lagu Dangdut Terbaik 1991 Tanda Cinta (Hits: Si Kecil)[3]
  • Seleksi Dangdut Enak Enak Rita Sugiarto (Hits: Memory Cinta)[3]
  • 2014: Lomba Cipta Lagu Dangdut Tingkat Nasional IV 2013 (Hits: Oleh-Oleh)[3]
  • 1993: Album Manis Rita Sugiarto (Hits: Permata Biru)[3]
  • 2001: 20 Best Special Edition Rita Sugiarto (Hits: Ku Ingin)[3]
  • 2012: Best of the Best Rita Sugiarto (Hits: Tersisih)[3]

Pilemografi[édit | édit sumber]

Referénsi[édit | édit sumber]

  1. last.fm : [www.last.fm/music/Rita Sugiarto Rita Sugiarto] diakses 11 April 2015
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Studiokita.net : Profil Biodata Rita Sugiarto diakses 11 April 2015
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi Wikipedia Indonesia : Rita Sugiarto diakses 11 April 2015