Ritual

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

(Ing. ritual < Lat. ritualis; rite < Lat. ritus)

Ritual téh hartina ngandung sipat ritus, warnaning upacara, saperti ngaruat, salametan, kariaan, nyuguh, jsté.[1] Disebut di dieu duméh aya patalina jeung sastra, boh langsung boh henteu.[1] Upamana pagelaran mantun, anu midangkeun lalakon-lalakon pantun, saenyana mah teu leupas tina tradisi ngaruat, salametan, atawa sukuran.[1]


Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b c Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.