Roberto Mancini

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Mancini Nalika Ngalatih Man. City

Roberto Mancini (babar tanggal 27 Nopémber 1964 di in Jesi, Ancona), manéhna nyaéta mantan pamaén bal kasohor asal Italia nu ayeuna miboga profesi salaku pelatih.[1] Mancini ngamimitian debutna di Liga Italia Seria A jeung Bologna Dina 12 Séptémber 1981.[rujukan?] Dina taun satuluyna manéhna dibeuli ku Sampdoria nepi ka taun 1997.[1] Tuluy manéhna maén keur Lazio (1997-2000) jeung tuluy Leichester City (2001).[1] Sanggeus pensiun salaku pamaén, Manchini ngamimitian ngalatih Fiorentina (2001).[1] Manéhna mawa tim éta jadi Juara Coppa Italiadi taun mimiti.[1] Mancini tuluy ditunjuk salaku ménéjér Lazio taun 2002 jeung sukés meunangkeun Coppa Italia dina taun 2004.[1] Dina taun éta ogé manéhna ngumumkeun pindah ka Inter Milan.[1] Jeung Inter, manéhna meunangkeun 2 kali Coppa Italia (2005 jeung 2006), dua kali Supercoppa Italia (2005 jeung 2006) jeung 3 kali Scudetto ( 2005-2006, 2006-2007, jeung 2007-2008), jeung jadi pelatih pangsusésna di Inter salila 30 taun.[1] Ngan Mancini gagal nuluykeun préstasi éta di Kompetisi Eropa.[1] Dina 29 Méi 2008, Inter ngumumkeun sacara resmi ngeureunkeun Mancini, lantaran paraséa jeung ketua kleub, Massimo Morati.[rujukan?] Teu kaduga-duga, Mancini ahirna ngaganti posisi Mark Hughes di Manchester City.[1] Kajadian ieu lumangsung dina tanggal 19 Désémber 2009.[1] Mancini langsung nyatet suksés gedé dina musim kadua di Manchester City.[2] Manéhna bisa mawa kleub éta meunang trofi Liga Primer Inggris musim 2011-2012.[2] keur Mancini, gelar Liga Primer éta mangrupa trofi kadua salila ngalatih City.[2] Dina musim kahiji, manéhna bisa méré trofi Piala FA.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k (id)Roberto Mancini (diakses 21 Perbuari 2016)
  2. a b c d (id)Profil dan Biodata Mehdi Benatia (diakses 19 Pebruari 2016)
Nulis.jpg