Rungkun aksara Brahmi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Example.of.complex.text.rendering.svg Artikel ieu ngandung téks Indik.
Tanpa pangrojong rendering, anjeun meureun ningali tanda tanya, kotak atawa lambang-lambang tibatan karakter Indik; atawa posisi vokal nu teu tangtu jeung tanpa konjungsi.

Citakan:Calligraphy Rungkun aksara Brahmi nyaéta hiji rungkun aksara abugida. Aksara-aksara Brahmi umumna dipaké di Asia Kidul, Apganistan), Asia Tenggara, sarta sabagian Asia Tengah jeung Wétan. Rungkun aksara Brahmi mangrupa katurunan ti Aksara Brāhmī ti wewengkon India jaman baheula. Aksara-aksarana dipaké dina sababaraha basa ti rupa-rupa rungkun basa: Indo-Éropa, Dravidia, Tibéto-Burma, Mongolia (aksara Soyombo), Austroasia, Austronésia, Tai. Rungkun aksara Brahmi ogé mangrupa sumber pikeun susuan kamus kana dina basa Jepang.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Writing systems Citakan:Kawi family Citakan:List of writing systems