Ruselli Hartawan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ruselli Hartawan
Chinese Taipei Open 20181003-IMG 8704 (31206249478).jpg
Informasi pribadi
Ngaran lahirRuselli Hartawan
KabangsaanBandéra Indonésia Indonésia
Lahir27 Désémber 1997 (1997-12-27) (yuswa 22)
Jakarta, Indonesia
Jangkung1.60 m (5 ft 3 in)[1]
Beurat57.5 kg (127 lb)[1]
PanyepenganRight
Women's singles
Gelar2
Réngking pangluhurna34 (19 November 2019)
Réngking ayeuna37 (3 December 2019)
Profil di BWF

Ruselli Hartawan (lahir 27 Désémber 1997) nyaéta saurang pamaén badminton profésional Indonésia anu ngagabung jeung klub Jaya Raya Jakarta. [2]

Karir[édit | édit sumber]

Dina taun 2013 Ruselli kungsi asup jadi pamaén pelatnas, tapi alatan prestasina nu kurang katémbong mangka dina taun 2014 manéhna dipulangkeun deui ka klubna.[3] Dina taun 2016 Ruselli resmi diasupkeun deui kana program pelatnas ngaliwatan Surat Keputusan No. SKEP/038/0.5/VII/2016 tentang Pemanggilan Atlet Bulu Tangkis Masuk Pelatnas PBSI (Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia)[3]

Dina Olimpiade Musim Panas 2014 di Nanjing, CIna tahun 2014, Ruselli maén di nomor tunggal wanoja, sanajan gagal asup kana babak sémifinal, sanggeus éléh ku Akanae Yamaguchi asal Jepang.[4] Taun 2017, manéhna hasil meunangkan nomor Tunggal Wanita di Kejuaraan Nasional (Kejurnas) PBSI di Pangkal Pinang.[5] Dina Piala Uber 2018 di Thailand, Ruselli éléh dua set langsung ku Busanan Ongbamrungphan ti Thailand.[6] Dina Indonesia Open 2019, Ruselli kudu ngaku kaunggulan Ratchanok Intanon ti mimiti babak kahiji, sarta dina gim kadua, sanajan manéhna kungsi mingpin di awal gim kahiji.[7]

Taun 2019 Ruselli hasil ngéléhkeun unggulan kaopat asal Amerika Serikat, Zhang Beiwen dina babak kedua parapat final kajuaraan bulutangkis Macau Terbuka.[8][9] Dina parapat final Hong Kong Open 2019 Ruselli ngéléhkeun An Se Young asal Korea dina lawan tanding dua gim langsung.[10] Ku meunangna jadi balukar manéhna munggaran lolos ka parapat final turnamén BWD World Tour Super 500.[10] Ruselli asup ka babak final tunggal SEA Games 2019 sanggeus ngéléhkeun unggulan kahiji asal Thailand, Pornpawee Chochuwong dina lawan tanding tiga gim.[11]  Hanjakal dina babak final Ruselli kudu puas meunang medali pérak sanggeus éléh ku pamaén ti Malaysia, Kisona Selvaduray.[12]

Taun 2020 Ruselli maén dina kompetisi Indonesia Masters.[13] Dina babak mimiti Rusell éléh ku unggulan katujuh Indonesia Masters 2020 asal Kanada, Michelle Li.[13]  

Olimpiadeu Rumaja[édit | édit sumber]

  • Olimpiadeu Usum Panas 2014 di Nanjing, Cina

Ruselli maén di nomor Tunggal Wanoja jeung éléh di parapat final ku Akane Yamaguci asal Jepang.

Fase Lawan Skor Hasil
Grup Australia Joy Lai 21–13, 22–20 Meunang
Grup Polandia Magda Konieczna 21–13, 21–10 Meunang
Grup India Ruthvika Shivani Gadde 21–14, 21–15 Meunang
Parapat Final Jepang Akane Yamaguchi 6–21, 21–18, 11–21 Éléh

Rekor jeung lawan pinilih[édit | édit sumber]

Rekor ngalawan finalis World Superseries, semifinalis Kajuaraan Dunia, jeung parapat finalis Olimpiade, kitu deui sakabéh lawan Olimpiade. [14]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Profil Tim Bulutangkis di Asian Games 2018" (dalam Indonesian). Badminton Association of Indonesia. Diakses tanggal 20 February 2019. 
  2. Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (2018-08-18). "Profil Tim Bulutangkis di Asian Games 2018". Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  3. a b "Ruselli Hartawan Kembali ke Pelatnas". badmintonindonesia.org. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  4. Media, Kompas Cyber. "Tunggal Putri Indonesia Dihentikan Pemain-pemain Unggulan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  5. "Youth Olympic Games 2014 – Day 4: Lee Stands in Yamaguchi’s Way". bwfbadminton.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  6. Liputan6.com. "Piala Uber: Ruselli Kalah, Indonesia Disingkirkan Thailand". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  7. Liputan6.com. "Indonesia Open 2019: Ruselli Hartawan Langsung Tumbang Lawan Pemain Thailand". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  8. Liputan6.com. "Singkirkan Wakil Amerika, Ruselli Hartawan ke Perempat Final Macau Terbuka". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  9. Liputan6.com. "Ruselli Hartawan Ungkap Kunci Sukses Tekuk Unggulan Keempat Macau Terbuka". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  10. a b Liputan6.com. "Ruselli Hartawan Perbarui Rapor Pribadi di Hong Kong Open 2019". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  11. Liputan6.com. "Singkirkan Unggulan Pertama, Ruselli Hartawan Tembus Final SEA Games 2019". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  12. Liputan6.com. "SEA Games 2019: Dikalahkan Pemain Malaysia, Ruselli Hartawan Raih Medali Perak". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  13. a b Liputan6.com. "Fitriani dan Ruselli Hartawan Langsung Kepak Kopor dari Indonesia Masters 2020". liputan6.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-01-27. 
  14. "Ruselli Hartawan: Head to Head". Badminton World Federation. Diakses tanggal 2 December 2017.