Sachiko Murata

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sachiko Murata
Sachiko Murata
Gumelar1943
Tokyo, Jepang
MaotJepang
AtikanProfessor kajian ageman jeung Asia di Universitas Stony Brook
PagawéanPengkaji Sufisme jeung Taoisme

Sachiko Murata (村田幸子, lahir di taun 1943) nyaéta hiji professor di bidang kajian ageman jeung Asia di Universitas Stony Brook.[1][2] Manéhna mangrupa salah sahiji nu meunang Guggenheim Fellow di taun 2011.[3]

Hirup[édit | édit sumber]

Manéhna narima gelar B. A. ti Universitas Chiba, Jepang, jeung saterusna kuliah di Universitas Teheran, Iran, nu mana manéhna kaasup salah sahiji wanoja nu kungsi diajar fiqh (fiqih Islam) di éta sakola. Manéhna narima gelar Ph.D di bidang sastra Pérsia, tapi teu lila saméméh manéhna ngaréngsékeun gelar Ph. D. di bidang fiqh, Revolusi Iran nyababkeun manéhna jeung salakina, William Chittick, ninggalkeun nagara Iran.

Murata gawé di SUNY Stony Brook di Stony Brook, New York, di mana manéhna ngajarkeun Islam, Konfusianisme, Taoisme, jeung Agama Buddha.

Karya[édit | édit sumber]

Tarjamahan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]