Sajadah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sajadah

Sajadah (Basa Arab, سجادة sajada (jamak sajjad) atawa musallah, dina Basa Pérsia: جانماز Janamaz), nyaéta sabangsaning kaén (seseringna dihias) nu dipaké ku Muslim pikeun solat.[1] Sanajan henteu kudu, sajadah bisa leuwih ngajaga nu keur solat sangkan tetep beresih jeung lugina nalika sujud dina waktu solat. Muslim kudu wudu samemeh solat tur kudu solat dina tempat nu beresih.[2]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Bordélan Pérsia


Allah-green.svg
  1. Sutarna, Sugiyarto Dakung, Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Kebudayaan Daerah (Indonesia), Ena (1986). Isi dan kelengkapan rumah tangga tradisional menurut tujuan, fungsi dan kegunaan daerah Jawa Barat. Universitas Michigan: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Kebudayaan Daerah. p. 139. Diakses tanggal (disungsi – 20 Des 2020). 
  2. Danadibrata, R.A (2006). Kamus Basa Sunda. Bandung: PT Kiblat Buku Utama. p. 11. ISBN 9793631937. Diakses tanggal (disungsi) 19 Des 2020.