Sasak Pasupati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sasak Pasupati
Bandung pasopati.jpg
Koordinat6°54′00″S 108°36′17″E / 6.9000°S 108.6047°E / -6.9000; 108.6047Koordinat: 6°54′00″S 108°36′17″E / 6.9000°S 108.6047°E / -6.9000; 108.6047
WewengkonKota Bandung, Jawa Kulon
Karakteristik
DesainSasak kabel pancang
Panjang kasaluruhan2,8 km
Lébar60 m
Sajarah
ArsitékIr. Karsten
Mimiti konstruksiOktober 2001
Dibuka26 Juni 2005
Sasak Pasupati is located in Propinsi Jawa Kulon
Sasak Pasupati
Sasak Pasupati
Location in Propinsi Jawa Kulon

Sasak Pasupati (singketan ti Sasak Pasteur-Surapati, disebut ogé Jalan layang Pasupati) nyaéta sasak nu ngahubungkeun kalér jeung wétan Kota Bandung ngaliwatan lembah Cikapundung. Panjangna 2,8 km jeung lébarna 60 m.[1] Sabagéan jalan ieu diwangun di atas Jalan Pasteur, nyaéta jalan lama nu jadi ciri has Kota Bandung.[2] Sasak Pasupati ogé jadi salah sahiji ikon Kota Bandung. Dina peuting, di bagéan tengah diterangan ku lampu warna-warni nu nyorotan pilon sasak.[3] Ieu jalan layang ngajadikeun arus tutumpakan ti wewengkon Jabodetabek ka Bandung leuwih gampang. Di bawah sasak ieu aya taman nu disebut Taman Pasupati.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. "Mengenal Jembatan Pasupati, Ikon Megah Kota Bandung". Badan Pengembangan Sumber Daya Manusia Kementerian Pekerjaan Umum dan Perumahan Rakyat. 22 Oktober 2018. Diakses tanggal 30 Novémber 2019. 
  2. Suganda, Her (2007). Jendela Bandung, Pengalaman Bersama Kompas. Jakarta: Penerbit Buku Kompas. 
  3. Wiyono, Andrian Salam (26 Januari 2014). "Indahnya Bandung kini, lampu warna-warni hiasi Jembatan Pasupati". Diakses tanggal 30 Novémber 2019. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]