Seo Jae-pil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Dr. Seo Jae-pil
서재필 徐載弼
Seo Jae-pil
Seo Jae-pil, 1894
Katerangan lian
Gumelar Ssangkyong
7 Januari 1864
Bosung, Koréa Kidul
Pupus 5 Januari 1951 (yuswa 86)
Philadelphia, Amérika Sarikat
Kabangsaan Koréa Kidul
Pameget/istri Lady Lee (1880–1882)
Lady Kim (1882–1884)
Muriel Mary Armstrong (1894–1944)
Ageman Kristen (Methodisme)

Séo Jae-pil(koréa:서재필;徐載弼, gumelar di Bosung, Koréa Kidul, 7 Januari 1864 – tilar dunya di Philadelphia, Amérika Sarikat, 5 Januari 1951 dina umur 86 taun) nyaéta saurang aktivis resistance jeung pulitikus, wartawan asal Koréa Kidul. pengasas Berita bébas(독립신문 獨立新聞), kelab yang bébas(독립협회 獨立協會), kelab sepuluh ribu orang(만민공동회 萬民共同會). Amérika Sarikat name asal Philip Jaisohn, Philip Jason.


Replace this image male.svg