Shireen Sungkar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Shireen Sungkar

Shireen Sungkar lahir di Jakarta, 28 Januari 1992 nyaéta saurang aktris Indonésia.[1] Shireen nyaéta anak kadua ti tilu duduluran.[1] Bapana nyaéta Mark Sungkar, ogé saurang pemeran sarta ibuna Fanny Bauty.[1] Shireen anu ngagem agama Islam ieu mimiti niténan karierna minangka semifinalis GADIS Sampul 2006.[1] Mikaresep akting saprak leutik, Shireen manggihan kaberuntungan keur nganteur tantena casting di Sinemart.[1]

Laris minangka béntang sinetron, nyieun Shireen gampang teu puas diri.[2] Babarengan sang lanceuk, Zaskia Sungkar, Shireen ngajajal dunya tarik sora kalayan nyieun duo vokal, The Sisters.[2] Debut album perdana maranéhanana dibéré titel THE JOURNEY OF LOVE anu dirilis dina 2008 kalayan single Kéajaiban Cinta.[2] Shireen beuki ngamantepkeun karirna di dunya peran Indonésia.[2] Manéhna kapilih minangka pinunjul Aktris Favorit dina ajang Panasonic Award anu dilaksanakeun dina 27 Maret 2009.[2]

Sanggeus suksés di karier, tapi Shireen tétéla teu mopohokeun atikanana.[2] Dina ahir Juni 2009, manéhna diwisuda alatan junun ngabéréskeun atikan di SMA.[2] Sabari nambahan pangabisana maké basa inggris, Shireen boga kahayang nuluykeun atikanana di Australia.[2] Prestasi Shireen di dunya hiburan ogé henteu gampang dihontalna.[2] Gadis geulis ieu ngahontal pangajén minangka Aktris Pemeran Utama Ngetop dina ajang SCTV Award 2010 dina sinetron CINTA FITRI Séason 6.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (id)profil (diaksés tanggal 01 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h i j (id)karir (diaksés tanggal 01 Desember 2011)
Nulis.jpg