Simpangan mutlak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Simpangan mutlak salah sahiji unsur susunan data nyaéta béda mutlak antara unsur jeung titik nu dibérékeun. Titik tipikal tina simpangan mangrupa ukuran nilai boh median atawa mean tina susuna data.

Rata-rata simpangan mutlak tina susunan data nyaéta average simpangan mutlak sarta kasimpulan statistik tina statistical dispersion atawa variability.

Rata-rata simpangan mutlak tina susunan data {x0, x1, ..., xn-1} is:

di mana mangrupa nilai pilihan central tendency tina susunan data numana rata-rata simpangan mutlak keur diukur.

Median mangrupa titik minimal tina rata-rata simpangan mutlak susunan data. Contona, keur susunan {1,2,2,4,6}, median nyaéta 2 sedengkeun méan sarua jeung 3. Rata-rata simpangan mutlak tina median nyaéta (1+0+0+2+4)/5=1.4 sedengkeun rata-rata simpangan mutlak tina méan (kadangkala disebut simpangan méan) nyaéta (2+1+1+1+3)/5=1.6.

Sacara umum, rata-rata simpangan mutlak tina méan nyaéta antara hiji sarta dua kali rata-rata simpangan mutlak tina median; kurang atawa sarua jeung simpangan baku.


Nulis.jpg