Kasimpulan statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kasimpulan statistik (en:Summary statistics) diperlukeun mun susunan observasi hayang disimpulkeun sarta hayang ngajelaskeun sagampang-gampangna. Statistikawan umumna nyoba ngajelaskeun observasi dina

  1. ukuran lokasi, atawa central tendency, saperti arithmetic mean
  2. ukuran dispersi statistik saperti simpangan baku
  3. ukuran bentuk distribusi saperti skewness atawa kurtosis

Median, mode, sarta interquartile mean mangrupa ukuran lokasi oge. Keur ngajelaskeun dispersi statistik, urang bisa maké rentang, interquartile range, atawa simpangan mutlak.

Koefisien Gini asalna diwangun keur ngukur kateusaruaan panghasilan, tapi bisa ogé dipaké keur kaperluan sejenna.

balik ka tiori statistik -- summarizing statistical data