Sisi Sérraniya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Sisi Sérraniya
Pulo nu dipaséakeun
Géografi
Sisi Sérraniya is located in Kolombia
Sisi Sérraniya
Sisi Sérraniya (Kolombia)
Lokasi Laut Karibia
Koordinat 15°50′N 79°50′W / 15.833°N 79.833°W / 15.833; -79.833Coordinates: 15°50′N 79°50′W / 15.833°N 79.833°W / 15.833; -79.833 [1]
Jumlah pulo 4
Pulo utami Kéi Beacon
Diurus ku
Citakan:Country data Colombia Kolombia
Departemén San Andrés jeung Providencia
Diklaim ku
Citakan:Country data Honduras
Citakan:Country data Nicaragua Nikaragua
Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Téritori teu kaorganisasi, teu kagabung
Démografi
Populasi 0

Sisi Sérraniya (Basa Inggris: Serranilla Bank; basa Spanyol: Isla Serranilla atanapi Banco Serranilla) nyaéta hiji karang nu sabagianna tikerelep, kalawan sababaraha islét tanpa padumuk, di Laut Karibia beulah kulon. Sisi Sérraniya aya kira-kira 350 kilometres (220 mi) kalér-wétaneun Punta Gorda, Nikaragua, jeung kira-kira 280 kilometres (170 mi) kidul-kuloneun Jamaika.[1]

Sisi Sérraniya kahiji ditémbongkeun dina peta Spanyol dina 1510. Wewengkon ieu dikawasaan ku Kolombia salaku bagian ti departemén San Andrés jeung Providencia.[2][3] Sanajan dikawasaan ku Kolombia,[4] wewengkon ieu jadi subjék papaséaan antawis Honduras, Nikaragua, jeung Amérika Sarikat.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b (dalam bahasa Citakan:ISO639言語名) Sailing Directions (Enroute), Caribbean Sea. II (edisi ke-7th). National Geospatial-Intelligence Agency. 2001. p. 95. http://permanent.access.gpo.gov/websites/pollux/pollux.nss.nima.mil/NAV_PUBS/SD/pub148/148sec05.pdf. 
  2. (Basa Spanyol) Armada de la República de Colombia: Forces and Commands — area is under the jurisdiction of Comando Específico de San Andrés y Providencia.
  3. "Mapa Oficial Fronteras Terrestriales y Maritima Convenciones" (PDF). Instituto Geográfico Agustín Codazzi. Diakses tanggal 2009-10-25.  An official map of Colombian borders, with treaty dates.
  4. Lewis, M.; International Justice (20 April 2011). "When Is an Island Not An Island? Caribbean Maritime Disputes". Radio Netherlands International. Diakses tanggal 2011-05-11. 

Sumber jeung tutumbu luar[édit | édit sumber]

  • Statoids — states Serrana Bank and Serranilla Bank transferred from United States to Colombia.
  • Oceandots — aerial image of Serranilla Bank.
  • WorldStatesmen.org — lists the bank under the United States.
  • Panoramio — photos of the islands here [1] and here [2].


Gnome-globe.svg