Situs Gua Malawang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Situs Gua Malawang pernahna ± 500 m belah kulon ti SD Wangun nu aya di Kampung Nagrak, Desa Sukawangun.[1] Karakteristik guha ieu mangrupa kumpulan ti kurang leuwih 13 guha.[1] Masarakat disabudeureunna méré rupa-rupa ngaran sebutan kayaning Malawang, Batu Masigit jeung Gorin.[1] Aya hiji sajarah tina ngaran nu dibéré ku masarakat, nyaéta Gorin.[1] Ari Gorin téh nyaéta ngaran wadah cai tina taneuh liat.[1] Kelompok guha ieu diaranan Gorin alatan numutkeun kapanggihna Gorin ku Taryana Kapala SKB Tasikmalaya taun 1993 disalah sahiji wanda arkéologis nu kapanggih mangrupa 13 beulahan.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f "Situs Gua Malawang (Gorin & Batu Masigit)-Dinas Pariwisata dan Kebudayaan Provinsi Jawa Barat". www.disparbud.jabarprov.go.id. Diakses tanggal 2018-01-02. 
Nulis.jpg