Songsong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Songsong keur dipaké niup

Songsong nyaéta awi bungbas saruas sagedé indung suku gunana pikeun niupan seuneu pareum di hawu supaya hurung deui.[1] Songsong nanggeuh dina hawu.[1] Dijieun tina awi tali sangkan bungbas jeung panjang bukuna, sakapeung songsong sok dipaké ngasur-ngasur suluh kajero hawu.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Danadibrata, R.A. (1 Desember 2009). Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata. Bandung: Kiblat Buku Utama. p. 650. ISBN 9793631937. 
  2. Sutarna, Sugiyarto Dakung, Ena (1986). Isi dan kelengkapan rumah tangga tradisional menurut tujuan, fungsi dan kegunaan daerah Jawa Barat. micigan university: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Kebudayaan Daerah. 
Nulis.jpg