Stasion Nishi-Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Stasion Nishi-Gifu

Stasion Nish-Gifu (西岐阜駅 Nishi Gifu-eki?) nyaéta stasion kareta nu dioperasikeun ku Central Japan Railway Company (JR Central) tur ayana di beulah kulon Kota Gifu, Préféktur Gifu, Jepang. Sajalur jeung Stasion Gifu, salah sahiji tina dua stasion JR Central di Kota Gifu. Stasion ieu ogé dina Jalur Utama Tōkaidō.

Sajarah[édit | édit sumber]

Stasion Nishi-Gifu mimiti dibuka dina bulan Nopémber 1986 bagéan ti Japan National Railways. Dina bulan April, jadi bagéan ti JR Central sarta terus dina kakawasaan JR Central nepi ka kiwari. Stasion ieu diwangun saluhureun jalan, sabab Jalur Utama Tōkaidō aya di luhur nu ngaliwatan Kota Gifu. Dina tengah-tengah 2006, stasion dioméan tur nambahan tangga jalan jeung mesin tiket TOICA.

Jalur kareta[édit | édit sumber]

Aya hiji peron ngalayanan dua trek, duana ngalayanan Jalur Utama Tōkaidō.

1 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Ōgaki jeung Maibara
2 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Gifu, Nagoya jeung Okazaki

Halteu Beus[édit | édit sumber]

Di beulah kidul Stasion Nishi-Gifu aya Beus gratisFureai Bus, nu ngalayanan panumpang tujuan Gifu Prefectural Office sarta sababaraha halteu beus di antarana.[1] Salian ti éta aya ogé Beus Nishi-Gifu Kurukuru, keur jalur lokal. Gifu Bus, Co., Ltd. mibanda halteu beus deukeut pintu asup utama, ngahubungkeun ka sababaraha wewengkon di Kota Gifu.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Fureai Bus Time Schedule. Fureai Hall. Diakses 5 Désémber 2007.