Stasion Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
岐阜駅
(Stasion Gifu)
Gifu Station SE 1.JPG
Sisi kidul stasion Gifu
Lokasi
Préféktur Gifu
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Kota Gifu
Sajarah
Taun dibuka 1887
Informasi sejen
Operator stasion Central Japan Railway Company
Jalur pakait JR Central - Limited Express "Hida", Jalur Utama Tōkaidō, jeung Jalur Utama Takayama

Meitetsu - Jalur Utama Nagoya

16px Aya halteu beus gede deukeut stasion ieu.
Pikeun stasion Nagoya Railroad, tempo Stasion Meitetsu Gifu.

Gifu Station (岐阜駅 Gifu-eki?) nyaéta stasion kareta nu dioperasikan ku Parusahaan Kareta Api Jepang Tengah (JR Central) tur ayana di pusat Kota Gifu, Préféktur Gifu, Jepang. Salian ti éta aya ogé Stasion Meitetsu Gifu, nyaéta salah sahiji tina dua stasion nu aya di Kota Gifu.

Sajarah[édit | édit sumber]

Stasion Gifu mimiti dibuka dina tanggal 21 Januari 1887, nu harita disebut Stasion Kanō (加納駅 Kanō-eki) tur utamana dipaké keur ngangkut barang. Dina tanggal 15 Désémber 1888, dirobah jadi stasion kareta panumpang, tur ganti ngaran jadi Stasion Gifu. Dina tanggal 22 Juli 1913, samamehna mangrupa wangunan Stasion Aichi, ditutup dina taun 1909, dipindakeun ka beulah kidul Stasion Gifu. Station ieu dipaké nepi ka béak ku kahuruan sabab di bomna Kota Gifu dina taun 1945. Tanggal 1 Nopember 1986, mimiti diwangun rel diluhur tur rengse dina tanggal 21 Maret 1996.

Kiwari, beulah kaler stasion keur dilegaan jeung dioméan, kaasup halteu beus, tempat naek taksi, taman tur jalan nu langsung ka lantey dua stasion jeung nu séjénna. Konstruksi ieu bakal rengse dina bulan Agustus 2008.

Jalur kareta[édit | édit sumber]

Aya tilu peron nu ngalayanan genep trek, boh Jalur Utama Tōkaidō atawa Jalur Utama Takayama.[1]

1 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Nagoya jeung Toyohashi
2 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Nagoya jeung Toyohashi
2 Limited Express "Hida" Tujuan Nagoya
3 Takayama Main Line Tujuan Mino Ōta, Takayama jeung Tajimi
4 Takayama Main Line Tujuan Mino Ōta, Takayama jeung Tajimi
4 Limited Express "Hida" Tujuan Takayama jeung Hida Furakawa
4 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Ōgaki jeung Maibara
5 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Ōgaki jeung Maibara
5 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Nagoya jeung Toyohashi
6 Jalur Utama Tōkaidō Tujuan Ōgaki jeung Maibara

Halteu beus[édit | édit sumber]

Di sisi kaler Stasion JR Gifu, aya halteu beus keur sakabéh jalur beus nu dioperasikeun ku Gifu Bus, Co., Ltd. Aya 15 halteu beus, nu 12 halteu beus ka daerah-daerah nu béda di Gifu jeung sabudeureunna. Dua halteu munggaran paragi nurunkeun panumpang sedangkeun hiji halteu panungtung teu dipaké.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. JR Tōkai: Gifu no Goannai. JR Central. Diakses 5 Désémber 2007.
  2. Pituduh halteu Gifu Bus. Gifu Bus., Co., Ltd. Diakses 5 Désémber 2007.