Sukanagara, Cianjur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Sukanagara

Peta lokasi Kacamatan Sukanagara
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Cianjur
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa

Sukanagara nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Sukanagara nyaéta kacamatan anu aya di kabupaten Cianjur, diwawatesan ku Kacamatan Kadupandak nu mangrupa kacamatan pamungkas di wilayah tapel wates Cianjur bagian kidul. Wates wewengkon antara Sukanagara jeung Kadupandak nyaéta kampung Ciasmay anu kawentar ku pakebonan jeruk anu rasana pohara amis sarta legit anu disebut jeruk ciasmay mandarin anu geus kawentar. Lian ti eta, Désa Sukakarya nyaéta désa anu pagigir-gigir langsung jeung kampung Ciasmay, Cibuluh sarta Keusiklengka nu kaasup kampung pangjuruna di desa Sukakarya alatan tempatna aya di luhur pasir sarta jalanna mangrupa koral jeung aspal salapis.

Geografis[édit | édit sumber]

Kaayaan géografis di wilayah Sukanagara pohara méré nah suhuna, hawana pohara tiis alatan di Sukanagara aya gunung nu ngaranna gunung Karang. Sukanagara perenahna di handapeun gunung karang nu hawana sejuk.

Potensi ekonomi[édit | édit sumber]

Pasar[édit | édit sumber]

Pasar di Sukanagara pohara ramena utamana lamun beurang alatan kurang leuwih ti 5 kacamatan séjén néangan bahan pokona di Sukanagara nu tempatna pohara setrategisna.

Tatanen[édit | édit sumber]

Tatanén di kacamatan sukanagara lolobana mangrupa sayur mayur.

Peternakan[édit | édit sumber]

Peternakan lauk cai tawar kawas lauk emas réa kapanggih di daerah ieu.

Angkutan[édit | édit sumber]

Sukanagara mangrupa terminal panyindangan antara Kadupandak (jalur handap) sarta Pagelaran, Tanggeung, Cidaun (jalur luhur).

Sumber daya manusa jeung atikan[édit | édit sumber]

Wewengkonna lumayan aman tur tingtrim. Nonomanana réa aktip dina karang taruna. Sakola tengahan umum nagri nu aya di Sukanagara nyaéta SMUNRA Sukanagara, sedengkeun sakola swastana mah di antarana MAN Sukanagara. Lian ti nu nyicinganana lumayan mundel, nu nyicingan ti luar kacamatan ogé réa anu ngekos di Sukanagara, utamana barudak sakola alatan sewa tempat di Sukanagara relatif murah keneh.

Kasehatan[édit | édit sumber]

Aya puskesmas, dokter praktek sarta klinik bidan.

Administratif[édit | édit sumber]


 t·s·é 

Kabupatén Cianjur, Jawa Barat

Lambang Cianjur.jpg

Kacamatan: Agrabinta | Bojongpicung | Campaka | Campaka Mulya | Cianjur | Cibeber | Cibinong | Cidaun | Cijati | Cikadu | Cikalong Kulon | Cilaku | Cipanas | Ciranjang | Cugenang | Gékbrong | Kadupandak | Karangtengah | Lélés | Mandé | Naringgul | Pacét | Pagelaran | Sindangbarang | Sukaluyu | Sukanagara | Sukaresmi | Takokak | Tanggeung | Warungkondang



Nuvola filesystems folder home.png