Suraghana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sang Jalantara Prabu Suraghana atawa Rahyang Mandiminyak nyaéta raja kadua Kerajaan Galuh anu maréntah di Kerajaan Galuh gumelar Prabu Suradharmaputra ti mimiti taun 702 Masehi dugi ka 709 Masehi minangka panerus bapana, raja Sang Wretikandayun. [1]

Biografi[édit | édit sumber]

Ngarana Sang Jalantara putra Wretikandayun putra Raja Kandiawan putra Raja Putra Suraliman putra Maha Guru Manikmaya.

Sang Jalantara, Rahyang Mandiminyak, putra mahkota Galuh, lahir 546 C (643 M).[2]

Pamaréntahan Galuh Jeung Kalingga[édit | édit sumber]

Sang rama Sang Wretikandayun, jumeneng raja 90 taun (612-702 M). Dina taun 695 M Rahyang Mandiminyak jatukrami jeung Déwi Parwati, puteri Ratu Sima ti Kalingga (Jawa Tengah).

Pupus Ratu Galuh[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Jabatan pulitik
Saméméhna
Sang Wretikandayun
Raja Galuh
702-709 M
Sanggeusna
Sang Prabu Bratasenawa