Syahrini

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Syahrini
Syahrini, 2014
Profil
Aliran Pop
Pacabakan Penyanyi, aktris, selebriti
Alat musik Vokal
Taun aktip 2007–sekarang
Lébel Pelangi Records

Syahrini (lahir di Sukabumi, Jawa Barat, 1 Agustus 1977) nyaéta saurang panyanyi kabangsaan Indonésia. Syahrini ngajalakeun masa leutikna di Sukabumi.[1] Album perdana sarjana hukum ti Universitas Pakuan Bogor ieu téh My Lovely anu dirilis dina 2008.[1] Saméméh ngarilis album kahiji, anak kadua ti tilu duduluran ieu kungsi menyanyi pikeun album kompilasi film Coklat Stroberi jeung judul lagu “Tatapan cinta“.[1]

Rini ngamulai karir di dunya musik liwat lagu Tatapan Cinta anu asup dina album original soundtrack Coklat Stroberi (2007).[2] Sataun saterusna, Rini geus boga album perdana My Lovely (2008) kalayan hits single “Bohong” sarta “My Lovely” anu bergenre genre pop.[2] Dina album ieu Rini suksés meunang pangrojong ti sawatara panyipta-panyipta, antara séjén Dewiq sarta Yovie Widianto.[2] Saterusna dina pertengahan taun 2009, Syahrini ngarilis single “Pusing ½ Mati” anu mangrupa ciptaan Syahrini sorangan jeung bantuan aransemén ti Wawan TMG anu geus biasa ngalakonan prosés aransemén sarta mastering pikeun artis Republik Cinta Manajemén.[2]

Lagu Aku Tak Biasa meunang sentuhan béda. Aransemén musik dijieun ku Anang Hermansyah anu geus biasa jeung karakter vocal Syahrini.[2] Pangalaman Anang Hermansyah berkarir di industry musik salila 20 taun méré warna sorangan pikeun lagu “Aku Tak Biasa”.[2] Ditambah improvisasi Syahrini nyieun lagu ieu kadéngé ‘Tak Biasa’.[2] Leuwih powerfull sarta nonjolkeun range vokalna anu beuki asak sarta pinuh kalayan penjiwaan. Urang baris terhanyut sarta ngarasa “teu biasa lamun teu ngadéngé sora Princess Syahrini”.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c (id)[1](diakses kaping 18 november 2011)
  2. a b c d e f g h (id)[2](diakses kaping 18 november 2011)