Ténda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Rupaning ténda dome

Ténda téh nyaéta mota nu sok dipaké hateup mobil atawa délman; imah gedé saperti nu sok dipaké ku sirkeus.[1] Ténda bisa dibabawa ka mana-mana sarta sok digunakeun ku tantara minangka tempat nampung korban bencana alam atawa nalika maranéhna perang.[2] Salian ti éta ténda ogé sok dipaké imah ku para pendaki gunung. Ténda dijieun tina kaén, plastik, atawa bahan-bahan lainna nu cukup awét.[2] Ténda miboga dua prinsip lapisan perlindungan nyaéta dingding bagian jero nu dijieun tina bahan nu bisa ngarénghap (breatable) atawa bahan nu non-waterproof jeung dingding luar (flysheet) nu dijieun tina bahan nu tahan ku cai.[2] Tujuanana nyaéta ngungkulan faktor kondénsasi nu dihasilkeun ku awak manusa jeung rupa-rupa kagiatan nu aya di jero ténda.[2]

Rupa-rupa Ténda[édit | édit sumber]

Bivak nyaéta ténda nu sipatna sementara (darurat) pungsina pikeun ngajaga urang tina cuaca nu goréng.[3] Bivak biasana dijieun tina jas hujan atawa ponco.

Ténda ieu mangrupa ténda nu dipikaresep ku jalma réa.[3] Sanajan sacara kapasitas jeung kakuatan henteu sakuat ténda pleton atawa ténda nu biasa digunakeun keur kémah pramuka jeung nu lainna, tapi ténda jenis ieu miboga loba kaonjoyan nu bisa dipertimbangkeun di antarana:[3]

  1. Ringkes, lantaran bisa asup kana kéril atawa ransel sapopoé [3]
  2. Hampang, beuratna ngan saukur 2 kg nepi ka 4 kg [3]
  3. Simpel, lantaran kalengkepanana geus sapakét (paseuk, tali, rangka, ténda, jeung kantong ténda) [3]
  • Ténda Flysheet

Ténda flysheet nyaéta ténda pangrojong nu bentukna mirip ténda pramuka tapi leuwih basajan lantaran teu miboga panutup gigir.[3]

Ténda jenis ieu mangrupa ténda nu paling mindeng dipaké ku Pramuka atawa militér.[3] Keur nyieun ténda ieu dipikabutuh sababaraha jalma nu kuat pisan.[3]

Tenda jenis ieu nyaéta ténda nu digantungkeun dina tangkal.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Danadibrata, R.A.2006. Kamus Basa Sunda. Bandung:PT Kiblat Utama
  2. a b c d Tenda (id) (Diakses tanggal 20 Januari 2015)
  3. a b c d e f g h i j Jenis Tenda (id) (Diakses tanggal 24 Januari 2015)


Nulis.jpg