Türkmenbaşy, Turkménistan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Türkmenbaşy
Türkmenbaşy
Türkmenbaşy
CountryCitakan:Country data Turkmenistan
ProvinceBalkan
Pangeusi
 • Total73 000 (2.010)
Zona wanciUTC+5
Kode wewengkon993 243 XXXXX

Türkmenbaşy (diéjah ogé Turkmenbashi), saméméhna disebut Krasnovodsk (Basa Rusia: Красноводск) jeung Kyzyl-Su, nyaéta hiji dayeuh di Propinsi Balkan di Turkménistan, deukeut Teluk Krasnovodsk na Laut Kaspia. Lokasina di latitud 40.0231 Kalér; longitud 52.9697 Wétan, dina luhur of 27 méter (89 suku). Populasina (sakitar 2004) nyaéta 86.800, lolobana Urang Rusia, Urang Arménia jeung Azeri. As the terminus of the Trans-Caspian Railway, it was an important transportation center.