Tabligh Akbar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tabligh Akbar nyaéta acara ngaji Al-qur'an anu diluuhan ku umat nu loba jeung mangrupa lawungan kaagamaan masal  anu diayakeun di sakuliah Indonesia.[1] Ieu acara mindeng dibarengan ku hutbah, zikir, jeung dakwah. Ukuran kagiatan Tabligh Akbar biasana sok variatif, dimimitian ku tingkat lokal sabudeureun masigit nepi ka ngariungkeun réwuan pamilon ti sababaraha wewengkon. Tabligh Akbar anu ukuranana gedé biasana mindeng nyumebarkeun informasina ngaliwatan sakabéh média sosial jeung tampilna bisa di masigit atawa stadion lamun udaganana geus tingkat nasional.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Sholeh, Badrus. CONFLICT, JIHAD, AND RELIGIOUS IDENTITY IN MALUKU, EASTERN INDONESIA. Al-Jami‘ah, Vol. 46, No. 1, 2008. pp.75.
  2. Panitia Tabligh Akbar: 5.000 Umat Islam Sudah Tiba di Garut. Kiblat. Retrieved November 28, 2017.