Talaga Hérang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Talaga Hérang nyaéta slah sahiji tempat wisata nu aya di Désa Jerukleueut, Kacamatan Sindangwangi, Majaléngka.[1] Talaga Hérang miboga cai anu hérang jeung dikurilingan ku tatangkalan anu ngahias éndahna Talaga ieu.[2] Nu datang henteu ngan saukur urang Majaléngka na hungkul, tapi loba ge anu datang ti saluareun Kabupaten Majaléngka mindeng nganjang ka Objek wisata ieu.[2] Talaga Hérang anu aya di Désa Jeruk Leueut Kacamatan Sindangwangi Kabupatén Majaléngka salah sahiji objek wisata alam anu rame didatangan nalika libur sakola.[2]

Potensi[édit | édit sumber]

  • Talaga Hérang masih boga sipat alami kalayan nembongkeun cai talaga anu pohara hérang sarta ayana cinyusu anu kaluar ti perut bumi nu aya ditengah talaga, ku kituna nu datang bisa nempo nepi ka dasar talaga.[1]
  • Sajaba ti éta objek wisata ieu nawarkeun koleksi sagala rupa jenis lauk anu aya di talaga, nu datang bisa ngarasakeun kaéndahan talaga kalayan maké becak cai atawa parahu leutik,[1]
  • Fasilitas anu aya di objek wisata ieu nyaéta musola, tempat dahar, toilét, tempat parkir, parahu, jeung kaayaan jalan anu alus sarta ayana angkutan Désa anu nuju ka objek wisata ieu.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Lokasi (Diakses tanggal 18 November 2011)
  2. a b c Talaga (Diakses tanggal 18 November 2011)


Nulis.jpg