Taméng

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Urang Dayak keur nyepengan taméng

Taméng atawa sok disebut ogé perisai alat perang nu dipaké pikeun mertahankeun dirina nalika perang di jarak nu deukeut.[1] Taméng biasana dipaké babarengan jeung pakarang nu séjén saperti pedang atawa tumbak.[1] Taméng disebut minangka alat anu éféktif pikeun nyingkahkeun serangan ti lawan nu maké pedang atawa tumbak.[1] Taméng dipikawanoh ku kabudayaan Indonésia nu nyimbolkeun pajoangan pikeun ngahontal tujuan.[2]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c Royan, Frans M. 2011. Menjadi Penjual Profesional ala Sun Tzu. Kanisius: Yogyakarta.
  2. Purnama, Irma Devita. 2010. Hukum Pertanahan. Kaifa: Bandung
Nulis.jpg