Taman nasional

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taman Nasional Gedé Pangrango

Taman nasional nyaéta hiji wewengkon pikeun ngamumulé alam anu boga ékosistem asli, anu dikokolakeun kalawan sistem zonasi dimangpaatkeun pikeun tujuan panalungtikan, élmu pangaweruh, atikan, budaya, pariwisata, jeung rékréasi.[1] Taman nasional mangrupa salah sahiji wanda kawasan konservasi anu ditangtayungan, biasana ditangtayungan ku pamaréntah.[2]8

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Atlas Nasional Indonesia. Penerbit Bakosurtanal (Badan Koordinasi Survey dan Pemetaan Nasional). Cibinong, Bogor 2008. ISBN 978-979-26-6938-1. Hal 158.
  2. Widiyanto, Pungky (2021). Taman Nasional Indonesia: Permata Warisan BangsaWidiyanto. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia,. ISBN 9786024815646.  Disungsi12 Peb 2022


Nulis.jpg