Taun Syamsiah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Taun Syamsiah atawa taun Solar sacara fisika nyaéta unit rélatif wanci hiji planét dina ngurilingan panonpoé. Sataun biasa dibagi jadi bulan jeung poé. Planét bumi ngurilingan panonpoé dina waktu sataun.

Dumasar kana kalénder Julius, sataun aya 365,25 poé, sedengkeun dumasar kana kalénder Gregorian, sataun aya 365,2442 poé.

Taun Maséhi nu dumasar kana taun Syamsiah, kiwari dumasar kalénder Gregorian.