Telkomsel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Telkomsel
Tipe Swasta
Ngadeg Jakarta, Indonesia (26 Méi 1995)
Kantor puseur Jakarta, Indonesia
Inohong konci Sarwoto Atmosutarno (Direktur Utama)
Industri Telepon seluler
Indung pausahaan PT Telkom Indonesia Tbk
Ramatloka www.telkomsel.com

Telkomsel mangrupa salah sahiji parusahaan telekomunikasi seluler di Indonésia. Telkomsel ogé mangrupa anak perusahaan ti PT. Telkom Indonesia. Posisi Telkomsel ayeuna nyaeta operator seluler paling gedé di Indonesia ditingali tina jumlah pelanggan kusabab sukses ngahontal 72 juta pelanggan.

Sajarah[édit | édit sumber]

Operasional Telkomsel dimimitian tanggal 26 Mei 1995, Telkomsel dibentuk tina patungan saham anatara PT. Telkom jeung PT. Indosat. Taun 1997, Telkomsel jadi operator seluler munggaran di wilayah Asia jeung di dunya, nu ngawanohkeun layanan telepon seluler pra bayar. Dina taun 1998, Telkomsel sukses ngajadikeun manéhna pausahaan telepon seluler nomer hiji di Indonesia, ditingali tina jumlah pamake kartuna.

Produk[édit | édit sumber]

Kartu SimPATI
  • kartuHALO
    • Halo hybrid
    • Halo bebas bicara
    • Halo bebas abonemen
  • simPATI
  • Kartu AS
  • Telkomsel Flash
  • Layanan Blackberry

Loka luar[édit | édit sumber]