Telkomsel

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Telkomsel
TipeSwasta
NgadegJakarta, Indonesia (26 Méi 1995)
Kantor puseurJakarta, Indonesia
Inohong konciSarwoto Atmosutarno (Direktur Utama)
IndustriTelepon seluler
Indung pausahaanPT Telkom Indonesia Tbk
Ramatlokawww.telkomsel.com

Telkomsel mangrupa salah sahiji parusahaan télékomunikasi seluler di Indonésia. Telkomsel ogé mangrupa anak perusahaan ti PT. Telkom Indonésia. Posisi Telkomsel ayeuna nyaéta operator seluler paling gedé di Indonésia ditingali tina jumlah pelanggan ku sabab sukses ngahontal 72 juta pelanggan.

Sajarah[édit | édit sumber]

Operasional Telkomsel dimimitian tanggal 26 Mei 1995, Telkomsel dibentuk tina patungan saham anatara PT. Telkom jeung PT. Indosat. Taun 1997, Telkomsel jadi operator seluler munggaran di wilayah Asia jeung di dunya, nu ngawanohkeun layanan telepon seluler pra bayar. Dina taun 1998, Telkomsel sukses ngajadikeun manéhna pausahaan telepon seluler nomer hiji di Indonesia, ditingali tina jumlah pamake kartuna.

Produk[édit | édit sumber]

Kartu SimPATI
  • kartuHALO
    • Halo hybrid
    • Halo bébas bicara
    • Halo bébas abonemen
  • simPATI
  • Kartu AS
  • Telkomsel Flash
  • Layanan Blackberry

Loka luar[édit | édit sumber]