Tinju Yunani Kuna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tinju Yunani Kuna
Thermae boxer Massimo Inv1055.jpg
Patinju Quirinal reureuh sanggeus pentas (patung perunggu, 300-200 MM)
Sebutan Séjén Tinju Olimpiadeu Kuna
Cara Nonjok
Kakuatan Full Contact
Pituin Yunani
Olahraga Olimpiadeu Kuna

Tinju Yunani Kuna asalna ti abad ka-8 SM (Iliad Homer ), dipraktékkeun dina rupa-rupa acara masarakat di puseur-puseur dayeuh Yunani. Kusabab lolobana mah sumber rujukanana ukur carita, tinju Yunani Kuna hésé dilacak kumaha prak-prakan aturanana. Nu pasti, tinju nu maké sarung leungeun (atawa cukup dibulen) téh écés ayana dina awal mangsa klasik.

Asal-usul[édit | sunting sumber]

Patinju Minoan (1500 MM), frésko Knossos, bukti dipakéna sarung leungeun.

Aya bukti arkéologis jeung seni ngeunaan tinju Yunani Kuna (katelahna pyx atawa pygme dina basa Yunani Kuna) ti mangsa Minoan jeung Mycenaean. Carita ngeunaan ieu tinju dimimitian ti Theseus, pupuhu nagara nu ngaduhareupkeun dua patinju disina silih tonjok nepi ka palastrana. Patinjuna maké sarung peureup anu dicucukan, leungeunna deukeut pigeulang dibulen, awakna buligir.

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg