Tiung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Tiung atawa ''khimar'' nyaéta kaén paranti nutupan sirah awéwé,[1] salain ti éta tiung téh anu nutupan beuheung jeung dada tapi henteu nutupan pamenteu. (Al-Baghdadiy, 1991) [2] Wates handap anu ditutupan ku tiung téh bagian kerah baju anu nembongkeun beuheung jeung dada. (Tafsir Al-Azhar juz XVIII hal 180) [2]

Bédana Tiung (Khimar) jeung Jilbab (Baju kurung)[édit | édit sumber]

Khimar (Tiung) Kawajiban di tiung aya dina Al Qur’an surat An-Nur (24) ayat 31.[2] Artina : “….Jeung geus diparéntahkeun sangkan tiung (khimar) téh nutupan kerah bajuna _juyuub)…”.[2] Jilbâb (baju kurung) Jilbab nyaéta baju anu mangrupa budaya orang Arab.[2] Tapi ku turuna ayat ieu mangka jilbab jadi budaya Islam jeung jadi baju pikeun muslimah di sakabéh alam dunya nalika ka luar imah.[2] Ku sabab jilbab asalna tina budaya Arab mangka orang Arab anu leuwih mikanyaho gambaran jilbab téh jiga kumaha.[2] Anapon wangenan jilbab téh dijelaskeun dina kamus al-Muhith nyaéta baju anu logor pikeun awéwé anu bisa nutupan baju imahna saperti milhafah (mantel) atwa baju kurung.[2] Tafsir Jalalain (jilid 3:1803) Kawajiban di jilbab diterangkeun dina Al Qur’an Surat Al-Ahzâb (33) ayat 59.[2] Anu artina : “Hai Nabi, béjakeun ka pamajikan, barudak awéwé jeung pamajikan-pamajikan jalma mukmin diparéntahkeun sangkan make jilbab nutupan awakna. Sangkan maranéhanana dipikawanoh, ku lantaran éta maranéhna teu di ganggu. Jeung Alloh anu Maha Panghampura jeung Maha Mikanyaah.” [2]

catetan[édit | édit sumber]

  1. Arti Kerudung (Dicutat tanggal 17 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j Bagaimana Mengenal Perbedaan Khimar (Kerudung) dan Jilbab (Baju kurung) (Dicutat tanggal 17 Oktober 2011)