Tony Tony Chopper

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tony Tony Chopper nyaéta salah sahiji karakter fiksi dina Anime jeung Manga One Piece.[1] Chopper nyaéta Dokter dina kelompok Bajak Laut Topi Jerami, ogé anggota ka-6 dina éta kelompok.[1]

Biograpi[édit | édit sumber]

Chopper nyaéta sakadang Rusa Kutub aneh anu irungna biru.[1] Manéhna di asingkeun ku rusa kutub séjén ku lantaran kaanehannana, nepi ka hiji poé manéhna ngadahar Buah Setan tipe Zoan nyaéta buah "Hito Hito".[1] Sabada ngadahar éta buah, manéhna jadi bisa ngomong, jeung mikir jiga jelma, nu ahirna Chopper dipiceun ku kolotna.[1]

ku sabab dipiceun ku kelompokna, tuluy Chopper indit ka désa dina wujud jiga jelma, ku lantaran wujudna can sampurna manéhna diusir deui ku warga ku sabab wujudna jiga monster.[1] Nalika tatu, Chopper di tulungan ku Dokter Hiluluk, dokter gadungan anu teu di pikaresep ku warga, padahal niat na mah hayang nulungan warga.[1] Tuluy Chopper di pulung ku Hiluluk, tidieu Chopper meunang rasa kanyaah ti batur, Hiluluk nganggap Chopper jiga anakna sorangan tuluy di béréngaran Copper, ku sabab tandukna bisa meulah tangkal (Chop).[1]

Sabada maotna Dokter Hiluluk, Chopper di asuh ku Dokter Kureha.[1] di dinya Chopper di ajarkeun Élmu Kedokteran ku Kureha.[1] Hiji poé Chopper nyieun hiji ubar anu teu kahaja ka dahar ku manéhna, tuluy wujud manéhna robah teu puguh rupana, ieu kajadian téh cikal bakalna "Rumble Ball" anu di paké Chopper pikeun gelut jeung musuhna.[1]

Diajar Pangobatan[édit | édit sumber]

Chopper anu di teleport kuma, ahirna nepi ka pulo anu eusina manusia purba jeung manuk raksasa.[1] Di pulo ieu Chopper diajar élmu pengobatan anu leuwih luhur, di perpustakaan medis tingkat hiji di dunya.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l Chopper
  2. One Piece volume 514


Nulis.jpg