One Piece

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
One Piece

One Piece nyaeta salah sahiji judul manga jeung anime Jepang nu diciptakeun ku Eiichiro Oda dina kaping 24 Desember 1997.

Eiichiro Oda nu nyieun One Piece

One Piece mangrupakeun manga jenis shounen nu aslina diterbitkeun tiap mingguan dina majalah manga mingguan Weekly Shounen Jump.

Carita[édit | sunting sumber]

Carita dina One Piece dimulai waktos bajak laut terkenal nu oge mangrupakeun Raja Bajak Laut Gol D. Roger bade dieksekusi ku pamarentah dunia di kota Loguetown, Eastblue. Saacan dieksekusi, Roger ngungkapkeun yen manehna nyimpen sakabeh harta kelompok manehna nu disebut One Piece di hiji pulo nu ngaranna Raftel, nu lokasina aya di tungtung Grand Line.

20 taun nyelang di hiji pulau leutik ker berlabuh hiji kelompok Bajak Laut nu ngaranna Bajak Laut Rambut Beureum nu dipingpin ku Shanks, kelompok ieu dipikaresek tarutama pamingpinna ku hiji budak leutik nu ngaranna Monkey D. Luffy. Luffy nu ngidolakeun Shanks ngupayakeun manehna supaya bisa ditarima jadi kru na Shanks. Rasa sayang Luffy ka Shanks nambah drastis waktos Luffy diculik ku Higuma terus dibawa jeng dialungkeun ka laut, manangkala rek didahar ku monster laut, Shanks datang nyalametkeun Luffy, meskipun Shanks kudu leungiteun leungeun kirina. Teu lila ti harita Shanks jeng anak buahna ninggalkeun desa, sateuacan indit manehna mere topi nu jadi khasna nyaeta Topi Jarami nu engkena jadi ciri khas Luffy jeng kelompokna.

Sabaraha taun ti harita Luffy nu geus gede, ngawujudkeun cita cita na janten Bajak Laut, manehna pamit ti desa kanggo berpetualang ngurilingan dunia janten Bajak Laut demi ngengingkeun One Piece sareng janten Raja Bajak Laut berikutna.

Dina perjalanan ngawujudkeun ngimpina Luffy mulai ngumpulkeun babaturan kanggo janten kruna ti mimiti Roronoa Zoro, salah sahiji jago pedang nu profesina oge nyaeta tukang ngaburu bajak laut janten tukang tarung, teras Nami, awewe tukang maling nu teu resep ka bajak laut janten navigator kapal, Usopp, lalaki tukang bohong jeung ngocoblak janten penembak jitu kapal, Sanji, lalaki jago masak nu beuki ka awewe janten koki kapal, Tony Tony Chopper nu mangrupakeun sakadang rusa nu bisa ngomong janten dokter kapal, Nico Robin, awewe pinter tapi misterius janten ahli arkeolog kapal, Franky, lalaki satengah cyborg janten Tukang Kayu kapal sareng Brook, lalaki nu geus jadi tangkorak tapi hirup deui janten musisi kapal.

Karakter[édit | sunting sumber]

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Daftar karakter One Piece.

Puluhan karakter muncul dina carita One Piece ieu, tapi karakter utamana fokus dina kru topi jarami jeng pihak Angkatan Laut ditambah bajak laut Shirohige jeng Kurohige.

Karakter dina One Piece

Lokasi[édit | sunting sumber]

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Daftar Tempat di One Piece.

Carita dina One Piece nyokot seting lokasi di dunia khayalan one piece, antara lain :

  • East Blue
  • West Blue
  • North Blue
  • South Blue
  • Grand Line


Lalakon dina one piece[édit | sunting sumber]

luffy teh salah sahiji lalakon dina ieu carita, anjeuna teh gaduh kakuatan setan, sahingga anjeuna tiasa manjangkeun sagalarupi bentuk awakna, luffy teh ngadamel bajak lau anu dinamian bajak laut topi jerami, anjeuna teh gaduh babaturan, babaturan anjeuna teh dugi ka ayeuna aya 8 jalmi. anjeuna teh gaduh angeun-angeun palay jadi bajak laut. monkey d. luffy.

  • pameng mastakana 400.000.000 belli

zorro teh nyaeta mangrupa salah sahiji babaturan luffy, manehna papendak sareng luffy di hiji pulau nu aya di east blue, manehna dibebas keun ku luffy tina salah sahiji tantara anu jagoan, zorro boga ka ahlian ngagunakeun pedang, sanes tinu lain anjeuna ngagunakeun 3 pedang sakaligus, dua pedang dina pangan saeng hiji deui na lambeuyna.

  • pameng mastakana 120.000.000 belli

nami papendak jeung luffy di hiji pulau nu aya di east blue, anjeuna salah sahiji awewe nu aya di kapal na luffy, anjeuna oge nyaeta navigator di kapal luffy

  • pameng mastakana 16.000.000 belli

usop teh babaturan ka opat nu direkrut ku luffy, anjeuna direkrut di salas sahiji pulau nu aya di east blue. di lembur asal na manehna dijulukan buraong, atawa beuki ngawadul.

  • pameng mastakana 30.000.000 b3lli

anjeuna teh babaturan ka lima nu direkrut ku luffy, anjeuna di rekruk ku luffy disalah sahiji restoran nyaeta baratie restoran nu aya di east blue, anjeuna teh jago masak, anjeuna can pernah ngaggunakeun pananganana keur gelut kusabab panaganana teh salah sahiji anugrah paling suci ti sim gusti.

  • pameng mastakana 77.000.000 belli

anjeuna na teh babaturan ka genep luffy, profesi anjeuna teh nyaeta dokterna kapal di bajak laut topi jerami, anjeuna ngagaduhan buah setan anu tiasa ngarubah anjeuna jadi berbagai bentuk sato nu sanes

  • pameng mastakana 50 belli

anjeuna na teh babaturan ka tujuh luffy, anjeuna teh di julukan si iblis ti pulau manehna, manehna gaduh kakuatan buah setan anu tiasa ngagandakeun tubuh anu mana wae.

  • pameng mastakana 77.000.000 belli

anjeuna teh babaturan ka dalapan luffy, anjeuna teh terampil dina ngadamel kapal, anjeuna teh salah sahiji murid ti tom, anu ngadamel kapal oro jackson (kapal raja bajak laut)

  • pameng mastakana 33.000.000 belli

Media[édit | sunting sumber]

Carita One Piece diputer dina sabaraha media nyaeta dina bentuk manga, anime jeung dina bentuk film lepas.

Manga[édit | sunting sumber]

Carita carita One Piece paling up to date ayana dina bentuk manga nu dimulai ti taun 1997, lumangsung dugi ka ayeuna. Dugi Oktober 2011, di Jepangna tos dirilis 63 volume manga One Piece (komik), samentara di Indonesia, rencanana bulan Desember 2009, bakal diterbitkeun volume ka 53.

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Daftar bab One Piece.

Samentara menurut bab nu paling anyar nu diterbitkeun dina majalah Weekly Shonen Jump Shueisha, tos dugi ka bab 643 per tanggal 23 Oktober 2011.

Anime[édit | sunting sumber]

Film[édit | sunting sumber]

Salapan film One Piece geus dirilis, film ka sapuluh bakal dirilis. Daftar film One Piece nyaeta :

  • 1. One Piece
  • 2. Clockwork Island Adventure
  • 3. Karajaan Chopper di Pulo Binatang Aneh
  • 4. Petualangan buntu
  • 5. Kutukan pedang keramat
  • 6. Baron Omatsuri jeung pulo rahasia.
  • 7. Tentara mekanik raksasa ti istana Karakuri.
  • 8. Putri padang pasir jeung bajak laut : Patualangan di Alabasta.
  • 9. Episode tambahan Chopper : Mekar di musim tiris, kaajaiban Sakura.
  • 10. Dunia nu kuat.

Loka luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Japanese
English