One Piece

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
One Piece

One Piece nyaéta salah sahiji judul manga jeung anime Jepang nu diciptakeun ku Eiichiro Oda dina kaping 24 Desember 1997.

Eiichiro Oda nu nyieun One Piece

One Piece mangrupa manga jenis shounen nu aslina diterbitkeun tiap mingguan dina majalah manga mingguan Weekly Shounen Jump.

Carita[édit | édit sumber]

Carita dina One Piece dimulai waktos bajak laut terkenal nu ogé mangrupa Raja Bajak Laut Gol D. Roger bade dieksekusi ku pamaréntah dunia di kota Loguetown, Eastblue. Saacan dieksekusi, Roger ngungkapkeun yén manéhna nyimpen sakabéh harta kelompok manéhna nu disebut One Piece di hiji pulo nu ngaranna Raftel, nu lokasina aya di tungtung Grand Line.

20 taun nyelang di hiji pulau leutik ker berlabuh hiji kelompok Bajak Laut nu ngaranna Bajak Laut Rambut Beureum nu dipingpin ku Shanks, kelompok ieu dipikaresek tarutama pamingpinna ku hiji budak leutik nu ngaranna Monkey D. Luffy. Luffy nu ngidolakeun Shanks ngupayakeun manéhna supaya bisa ditarima jadi kru na Shanks. Rasa sayang Luffy ka Shanks nambah drastis waktos Luffy diculik ku Higuma terus dibawa jeung dialungkeun ka laut, manangkala rek didahar ku monster laut, Shanks datang nyalametkeun Luffy, meskipun Shanks kudu leungiteun leungeun kirina. Teu lila ti harita Shanks jeung anak buahna ninggalkeun desa, sateuacan indit manéhna méré topi nu jadi khasna nyaéta Topi Jarami nu engkena jadi ciri khas Luffy jeung kelompokna.

Sabaraha taun ti harita Luffy nu geus gedé, ngawujudkeun cita cita na janten Bajak Laut, manéhna pamit ti desa kanggo berpetualang ngurilingan dunia janten Bajak Laut demi ngengingkeun One Piece sareng janten Raja Bajak Laut berikutna.

Dina perjalanan ngawujudkeun ngimpina Luffy mulai ngumpulkeun babaturan kanggo janten kruna ti mimiti Roronoa Zoro, salah sahiji jago pedang nu profesina ogé nyaéta tukang ngaburu bajak laut janten tukang tarung, teras Nami, awewe tukang maling nu teu resep ka bajak laut janten navigator kapal, Usopp, lalaki tukang bohong jeung ngocoblak janten penembak jitu kapal, Sanji, lalaki jago masak nu beuki ka awewe janten koki kapal, Tony Tony Chopper nu mangrupa sakadang rusa nu bisa ngomong janten dokter kapal, Nico Robin, awewe pinter tapi misterius janten ahli arkéolog kapal, Franky, lalaki satengah cyborg janten Tukang Kayu kapal sareng Brook, lalaki nu geus jadi tangkorak tapi hirup deui janten musisi kapal.

Karakter[édit | édit sumber]

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Daftar karakter One Piece.

Puluhan karakter muncul dina carita One Piece ieu, tapi karakter utamana fokus dina kru topi jarami jeung pihak Angkatan Laut ditambah bajak laut Shirohige jeung Kurohige.

Karakter dina One Piece

Lokasi[édit | édit sumber]

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Daftar Tempat di One Piece.

Carita dina One Piece nyokot seting lokasi di dunia khayalan one piece, antara lain :

  • éast Blue
  • West Blue
  • North Blue
  • South Blue
  • Grand Line

Lalakon dina one piece[édit | édit sumber]

luffy téh salah sahiji lalakon dina ieu carita, anjeuna téh gaduh kakuatan setan, antukna anjeuna tiasa manjangkeun sagalarupi bentuk awakna, luffy téh ngadamel bajak lau anu dinamian bajak laut topi jerami, anjeuna téh gaduh babaturan, babaturan anjeuna téh dugi ka ayeuna aya 8 jalmi. anjeuna téh gaduh angeun-angeun palay jadi bajak laut. monkey d. luffy.

zorro téh nyaéta mangrupa salah sahiji babaturan luffy, manéhna papendak sareng luffy di hiji pulau nu aya di east blue, manéhna dibébas keun ku luffy tina salah sahiji tantara anu jagoan, zorro boga ka ahlian ngagunakeun pedang, sanes tinu lain anjeuna ngagunakeun 3 pedang sakaligus, dua pedang dina pangan saeng hiji deui na lambeuyna.

  • pameng mastakana 120.000.000 belli
  • nami

nami papendak jeung luffy di hiji pulau nu aya di éast blue, anjeuna salah sahiji awewe nu aya di kapal na luffy, anjeuna ogé nyaéta navigator di kapal luffy

  • pameng mastakana 16.000.000 belli
  • usop

usop téh babaturan ka opat nu direkrut ku luffy, anjeuna direkrut di salas sahiji pulau nu aya di éast blue. di lembur asal na manéhna dijulukan buraong, atawa beuki ngawadul.

  • pameng mastakana 30.000.000 b3lli
  • sanji

anjeuna téh babaturan ka lima nu direkrut ku luffy, anjeuna di rekruk ku luffy disalah sahiji restoran nyaéta baratie restoran nu aya di éast blue, anjeuna téh jago masak, anjeuna can pernah ngaggunakeun pananganana keur gelut ku sabab panaganana téh salah sahiji anugrah paling suci ti sim gusti.

  • pameng mastakana 77.000.000 belli
  • chopper

anjeuna na téh babaturan ka genep luffy, profesi anjeuna téh nyaéta dokterna kapal di bajak laut topi jerami, anjeuna ngagaduhan buah setan anu tiasa ngarobah anjeuna jadi berbagai bentuk sato nu sanes

anjeuna na téh babaturan ka tujuh luffy, anjeuna téh di julukan si iblis ti pulau manéhna, manéhna gaduh kakuatan buah setan anu tiasa ngagandakeun tubuh anu mana wae.

  • pameng mastakana 77.000.000 belli
  • franky

anjeuna téh babaturan ka dalapan luffy, anjeuna téh terampil dina ngadamel kapal, anjeuna téh salah sahiji murid ti tom, anu ngadamel kapal oro jackson (kapal raja bajak laut)

  • pameng mastakana 33.000.000 belli

Media[édit | édit sumber]

Carita One Piece diputer dina sabaraha media nyaéta dina bentuk manga, anime jeung dina bentuk film lepas.

Manga[édit | édit sumber]

Carita carita One Piece paling up to date ayana dina bentuk manga nu dimulai ti taun 1997, lumangsung dugi ka ayeuna. Dugi Oktober 2011, di Jepangna tos dirilis 63 volume manga One Piece (komik), samentara di Indonésia, rencanana bulan Desember 2009, bakal diterbitkeun volume ka 53.

Searchtool.svg
 Tingali ogé: Daftar bab One Piece.

Samentara menurut bab nu paling anyar nu diterbitkeun dina majalah Weekly Shonen Jump Shueisha, tos dugi ka bab 643 per tanggal 23 Oktober 2011.

Anime[édit | édit sumber]

Film[édit | édit sumber]

Salapan film One Piece geus dirilis, film ka sapuluh bakal dirilis. Daftar film One Piece nyaéta :

  • 1. One Piece
  • 2. Clockwork Island Adventure
  • 3. Karajaan Chopper di Pulo Binatang Aneh
  • 4. Petualangan buntu
  • 5. Kutukan pedang keramat
  • 6. Baron Omatsuri jeung pulo rahasia.
  • 7. Tentara mekanik raksasa ti istana Karakuri.
  • 8. Putri padang pasir jeung bajak laut : Patualangan di Alabasta.
  • 9. Episode tambahan Chopper : Mekar di musim tiris, kaajaiban Sakura.
  • 10. Dunia nu kuat.

Loka luar[édit | édit sumber]

Japanese
English