Sanji

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sanji mangrupa salah sahiji tokoh protagonis dina anime manga One Piece karya Eiichiro Oda.

Awal kahirupan[édit | édit sumber]

Sanji kanyahoan yén aslina manéhna ti daerah lautan North Blue. Waktos leutik manéhna digawe di salah sahiji kapal restoran terapung janten salah sahiji koki (pembantu cilik). Hiji mangsa restoran tempat manéhna digawe, diserang ku hiji komplotan bajak laut nu dipingpin ku Zeff si suku beureum. Saterusna Sanji dibawa kana kapal Zeff ti restoran eta, hiji mangsa deui kapal bajak laut Zeff teuleum, nyesakeun Zeff jeung Sanji kadampar di hiji pulo, di pulo éta duanana ngusaha bertahan hirup nganggo makanan saayana, Zeff nu karunya ka Sanji, ngarelakeun anjeunna teu dahar sabaraha puluh poé demi supados Sanji tiasa hirup bahkan ajeunna dugi ka terpasak ngeureut sukuna terus didahar. Sanji nu nyaho hal ieu nyesel trus bersumpah bakal terus ngabdi ka Zeff, sampai akhirna duanana bisa salamet terus Zeff ngadirikeun restoran terpung terkenl nu ngranna Restoran Baratie di East Blue.

Kru topi jarami[édit | édit sumber]

Hiji mangsa waktos manéhna keur digawe di retoran Baratie, Luffy jeung rombonganna nyaéta Zoro, Nami, Usopp datang kanggo tuang. Sajumlah insiden nyaéta ti tarungna Sanji jeung kaptén Fullbody dugi ka akhirna munculna komplotan Bajak Laut Don Krieg nu dihadépi ku Luffy jeung Sanji. Saatos Don Krieg éléh ku Luffy, Luffy ngajak Sanji ngagabung ka kelompokna, Sanji pun akhirna gabung janten kru Bajak Laut Topi Jarami.

Patarungan[édit | édit sumber]

Nilei buruan[édit | édit sumber]

  • 77 juta Belly, saatos insiden Ennies Lobby.