Shichibukai

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Shichibukai mangrupa sebutan kanggo tujuh panglima perang nu dibentuk ku Pamarentah Dunya jeung pihak Angkatan Laut dina dunia anime manga One Piece karya Eiichiro Oda.

Kelompok shichibukai pertama kali, ti kenca ka katuhu nyaeta Crocodile, Doflamingo, Hancock, Jimbeii, Moria, Mihawk jeung Kuma

Asal muasal[édit | édit sumber]

Era bajak laut nu dimulai samenjak omongan raja bajak laut Gol D. Roger sateuacan manéhna dieksekusi, nu nyatakeun yén manéhna ninggalkeun harta na nu disebut One Piece di hiji pulo nu disebut Pulo Raftel, muka jalan kanggo dimulaina éra di mana bajak laut ngadominasi dunia Grand Line.

Bajak laut bajak laut anyar maruncul nu nyieun katertiban di Grand Line jadi turun, untuk ngahadépan masalah ieu, Pamaréntah dunya jeung Angkatan Laut ngabentuk hiji kelompok nu disebut Shichibukai, nu tugasna ngabasmi bajak laut bajak laut lain nu teu sajalan jeung Pamaréntah Dunya jeung Angkatan Laut.

Shichibukai mangrupa bajak laut nu diakui ku pamaréntah, sarta dibéré kalakuan husus nyaéta, moal diudag udag ku pamaréntah, bisa ngagabung jeung Angkatan Laut atanapi Pamaréntah Dunia. Konon harta rampasan bajak laut Shichibukai ieu ti ngajarah, hasilna dibagi dua jeung Pamaréntah Dunya atanapi Angkatan Laut.

Anggota[édit | édit sumber]

Draculle Mihawk[édit | édit sumber]

Draculle Mihawk mangrupa tokoh shichibukai nu mimiti muncul di carita One Piece, waktos manéhna nuju ngudag kawanan bajak laut Don Krieg ka Restoran Baratie. manéhna terus sempet ditantang ku Roronoa Zoro, hasilna Zoro éléh telak.

Mihawk dijulukan ogé si mata elang, ku sabab tatapan matana nu tajeum bagey manuk Elang. manéhna dikenal sebagey pendekar pedang paling hebat di Grand Line. Ciri khasna nyaéta manéhna mamawa pedang hideung raksasa nu sok disoren dina tonggongna. Ciri lain manéhna mamake waé sajenis topi koboy nu dipaké di huluna.

Mihawk konon pernah bertarung jeung Shanks, sapertos nu pernah disinggung ku Shirohige. Jeung katingalina Mihawk meskipun pernah bertarung jeung Shanks, manéhna janten sapertos babaturan kanggo Shanks. Kabuktosan waktos Mihawk manggihan Shanks di hiji pulo, waktos manéhna ngabaran Shanks soal Luffy.

Mihawk mangrupa salah sahiji anggota Shichibukai, meskipun manéhna can pernah disinggung boga kelompok Bajak Laut sateuacan janten Shichibukai.

Patarungan[édit | édit sumber]

  • vs. Shanks, salah sahiji anggota Yonkou jeung kaptén Bajak Laut Rambut Beureum, di???, hasil???.
  • vs. Don Krieg, kaptén Bajak Laut Don Krieg, di Grand Line, hasil meunang.
  • vs. Roronoa Zoro, petarung kelompok Bajak Laut Topi Jarami, di Restoran Baratie, hasil meunang.
  • vs. Edward Newgate (Shirohige), salah sahiji anggota Yonkou jeung kaptén Bajak Laut Shirohige, di Marineford, hasil can bérés.

Donquixote Doflamingo[édit | édit sumber]

Patarungan[édit | édit sumber]

  • vs. Crocodile, di Marineford, hasil????.

Bartholomew Kuma[édit | édit sumber]

Patarungan[édit | édit sumber]

Gecko Moria[édit | édit sumber]

Patarungan[édit | édit sumber]

  • vs. Kaidou, di New World, hasil éléh.
  • vs, Monkey D. Luffy, di Thriller Bark, hasil éléh.

Marshall D. Teach (Kurohige)[édit | édit sumber]

Marshall D. Téach mangrupa anggota Shichibukai pang anyarna, manéhna dipilih janten Shichibukai ngagentoskeun Crocodile nu diéléhkeun ku Luffy di Arabasta terus ditewak ku Tashigi jeung Smoker. manéhna kapilih saatos dina pertemuan antara pamingpin Angkatan Laut jeung anggota Shichibukai di Marie Joa, dicalonkeun ku navigatorna Lafitte nu tiba tiba muncul di patamuan. Téach resmi janten shichibukai waktos anjeunna sukses ngéléhkeun Ace di duel pulo Banaro.

Dikenal ogé Kurohige atawa si Janggot hideung (blackbeard), anjeunna mangrupa mantan anggota pasukan divisi kadua kelompok Bajak Laut Shirohige, dibawah pingpinan ketua divisi kadua Portgas D. Ace.

Patarungan[édit | édit sumber]

  • vs. Thatch (komandan pasukan kaopat Bajak Laut Shirohige), di???, hasil meunang.
  • vs. Shanks (salah sahiji Yonkou), di???, hasil???.
  • vs. Sarquiss, di Pulo Jaya, hasil meunang.
  • vs. Portgas D. Ace (komandan pasukan kadua Bajak Laut Shirohige), di Pulo Banaro, hasil meunang.
  • vs. Monkey D. Luffy, di Impel Down, hasil???.
  • vs. Magellan, di Impel Down, hasil éléh.

Boa Hancock[édit | édit sumber]

Boa Hancock mangrupa shichibukai nu terakhir kali kasebut dina carita One Piece, meskipun mimiti muncul leuwih awal alabatan Jimbeii (Shichibukai nu terakhir muncul).

Boa Hancock mangrupa pamingpin komplotan Bajak Laut Kuja, nu anggotana awewe kabéh, nu naek kapal bajak laut nu ditarik ku Yuda, sajenis monster laut bentuk oray nu bisana beracun, nu karena kamampuanna, mampu ngalayaran wilayah Calm Belt tanpa diganggu ku mahluk monster laut séjén.

Hancock ogé pamingpin ti Suku Amazon Lily nu caricing di pulo Amazon Lily, nu lokasina di Calm Belt, manéhna mangrupa pamingpin (Ratu) ngagantikeun ratu sateuacanna Ratu Nyon.

manéhna mimiti narima titel Shichibukai, waktos Angkatan Laut jeung Pamaréntah Dunya ningali komplotan manéhna nu ganas terus ningal sosok Hancock nu pikasieuneun. Hancock narima jabatan Shichibukai, maké syarat yén AL jeung Pamaréntah Dunya moal ngaganggu éksistensi pulo Amazon Lily di Calm Belt.

Kaluwarga[édit | édit sumber]

Patarungan[édit | édit sumber]

  • vs. Komodor Smoker, (komodor Angkatan Laut), di Marineford, hasil???.
  • vs. Pacifista (cyborg Angkatan Laut), di Marineford, hasil???.

Nilei buruan[édit | édit sumber]

Dumasar ka omongan tetua Nyon, sateuacan diangkat janten Shichibukai, Boa Hancock sempet dihargaan 80 juta Belly ku Angkatan Laut.

Mantan anggota[édit | édit sumber]