Roronoa Zoro

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Roronoa Zoro mangrupa salah sahiji tokoh protagonis dina dunia anime manga One Piece karya Eiichiro Oda.

Awal kahirupan[édit | édit sumber]

Zoro sawaktos masih leutik diajar di hiji dojo samurai nu dipingpin ku saurang master samurai. Di dojo na ieu, Zoro nyobat jeung salah sahiji murid awewe nu ngaranna Kuina, Kuina kanyahoan ternyata lewih kuat batan Zoro, kabuktian ku sabaraha kali pertarungan Zoro vs Kuina nu pasti dimeunangkeun waé ku Kuina. Hiji mangsa Kuina ngalaman kacilakaan, nu ngakibatkeun anjeunna maot, Zoro nu nyaho hal ieu sedih pisan trus janji ka Kuina yeun anjeunna bakal jati pendekar pedang pangkuatna sa dunya.

Kru topi jarami[édit | édit sumber]

Zoro mimiti papanggih jeung Monkey D. Luffy, waktos manéhna keur ditalian ku Helmeppo anak ti komandan pangkalan Angkatan Laut nyaéta Kapten Morgan. Luffy nu dibantuan ogé ku Coby nyalametkeun Zoro ti rencana eksekusi ku Morgan jeung Helmeppo, saatos kajadian éta Zoro satuju ngagabung janten kru Luffy janten anggota nu kahiji.

Patarungan[édit | édit sumber]

Sampei ka episode 567, Zoro tos ngalaman sabaraha patarungan nyaéta :

Kakuatan[édit | édit sumber]

Nilei buruan[édit | édit sumber]

  • 60 juta Belly, saatos peristiwa Alabasta.
  • 120 juta Belly, saatos peristiwa Ennies Lobby.